Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Primátor Martina A. Hrnčiar kandiduje už tretíkrát

V Martine ohlásil 10. septembra 2014 kandidatúru na post primátora mesta Andrej Hrnčiar (vpravo). Na jeho podporu ho prišiel povzbudiť predseda strany Sieť Radoslav Procházka (uprostred) a poslanec ŽSK Imrich Žigo (vľavo). FOTO TASR/Pavol Ďurčo

V komunálnych voľbách dvakrát uspel ako nezávislý kandidát, tretíkrát kandiduje ako nominant Siete.

Martin 10. septembra (TASR) – Primátor Martina a prvý podpredseda Siete Andrej Hrnčiar sa bude v novembrových komunálnych voľbách opätovne uchádzať o post primátora. V komunálnych voľbách dvakrát uspel ako nezávislý kandidát, tretíkrát kandiduje ako nominant Siete. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii v Martine za účasti predsedu Siete Radoslava Procházku.

Martin je podľa Procházku mestom so slávnou históriou a významným miestom v dejinách slovenskej štátnosti. "Zaslúži si rovnako významnú a slávnu budúcnosť. Myslím si, že Andrej Hrnčiar je človek, ktorý k tomu môže veľmi výraznou mierou prispieť. Som presvedčený, že to bude kompetentný a poctivý richtár. Taký, akým bol doteraz. Samozrejme, takisto bude skladať richtársku prísahu. V nej budú obsiahnuté nielen všeobecné záväzky, smerujúce ku kompetentnej a poctivej správe mesta, ale aj ku konkrétnym programovým prioritám na ďalšie primátorské obdobie," povedal predseda Siete.

Martinský primátor zdôraznil, že sa hrdo hlási k nominácii strany Sieť. "Až ako poslanec v Národnej rade SR som si uvedomil veľké regionálne rozdiely na Slovensku. Preto ma oslovil projekt Siete Rada Procházku, ktorý chce odstrániť regionálne rozdiely. A tie sa dajú odstrániť jedine vtedy, keď budú silné regióny. Chcem byť predstaviteľom silného regiónu, nielen mesta Martin, ale celého turčianskeho regiónu. Pretože si uvedomujem, že čím silnejšie regióny budú, tým jednoduchší môže byť štát," uviedol Hrnčiar.

"Som veľmi rád, že prvé volebné obdobie som v roku 2010 končil so sloganmi Bez korupcie, bez škandálov, bez predražených tendrov, bez nevýhodných zmlúv. Som hrdý na to, že aj po ôsmich rokoch môžem dnes na sklonku tohto volebného obdobia povedať, že mesto Martin sa opäť nestalo záujmom škandálov. Nebola podpísaná ani jedna nevýhodná zmluva, nebol urobený nevýhodný tender, nezapojili sme sa do žiadneho súdneho sporu," dodal martinský primátor.

Podotkol, že jednou z motivácií jeho kandidatúry je aj miestne referendum, vyhlásené prvýkrát v histórii mesta. "Chceme, aby ľudia mali možnosť priamo sa zúčastňovať na správe vecí verejných a vybrať si investičnú akciu, ktorú by chceli v našom meste prioritne urobiť. A aj keď referendum nie je právne záväzné pre mestské zastupiteľstvo, chcem byť garantom toho, že presvedčím MsZ, aby rešpektovalo výsledky referenda," uzatvoril Hrnčiar.

O post primátora Martina sa uchádza aj nezávislý kandidát Pavol Zemko, ktorý oficiálne oznámil kandidatúru v júni 2014.