Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

Prioritou primátora Turčianskych Teplíc sú eurofondy

Igor Hus Foto: Teraz.sk/Facebook

Podľa igora Husa je nevyhnutné začať prípravu na získanie finančných zdrojov z jednotlivých operačných programov, ktoré môžu naštartovať zamestnanosť a dlhodobý udržateľný rozvoj mesta.

Turčianske Teplice 5. januára (TASR) – Novozvolený primátor kúpeľného mesta Turčianske Teplice Igor Hus, ktorý sa ujal funkcie 2. januára tohto roka, považuje v najbližšom období za najdôležitejšie možnosť čerpať finančné prostriedky pre mesto z eurofondov.

"Mesto čaká niekoľko výziev, napríklad nové rozpočtové obdobie pre eurofondy. Je nevyhnutné začať prípravu na získanie finančných zdrojov z jednotlivých operačných programov, ktoré môžu naštartovať zamestnanosť a dlhodobý udržateľný rozvoj mesta," konštatoval prvý muž mesta. Chce tiež urovnať spor so Slovenskými liečebnými kúpeľmi a nastaviť spoluprácu na obojstrannom a rovnocennom partnerstve.

"Už pri ohlasovaní kandidatúry som oznámil, že chcem prijať zodpovednosť za spravovanie tohto mesta a spolupracovať so všetkými. Taktiež som ponúkol zmenu komunikácie bez osočovania a osobných útokov. Uvedomujem si, že zložením primátorského sľubu som začal neľahkú, ale zaujímavú etapu svojho života. Je to začiatok novej, dlhej a náročnej cesty, na konci ktorej by som chcel, aby tí, ktorí ma volili, si povedali, že pred štyrmi rokmi urobili dobré rozhodnutie," dodal Hus po prvých dňoch vo funkcii.