Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

RUŽOMBEROK: Šachisti zažili úspechy, pripravujú súťaž o majstra

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Partia ružomberských šachistov po sezóne nezaháľa a už v týchto dňoch pripravuje ďalší ročník tradičného šachového festivalu Chessfest.


Ružomberok 16. apríla (TASR) - Ružomberskí šachisti majú za sebou podľa predsedu Mareka Zelnického historicky úspešnú sezónu, šachový klub zastupovali tri družstvá. Za výborným umiestnením súťažiacich vidí utuženie kolektívu a silného tímového ducha.

Družstvo Montana Ružomberok nastúpilo v tretej lige s cieľom udržania sa v súťaži, no po prvých troch kolách so silnými súpermi, keď mal Ružomberok na konte plný počet bodov, začalo sa črtať zaujímavé umiestnenie. Ružomberský šach nakoniec zažil historický úspech, keď sa šachisti v konečnom poradí umiestnili na druhom mieste." "O fantastický výsledok družstva Montana sa zaslúžili najmä Peter Ambrózi, ktorý z deviatich partií uhral sedem bodov, Jaromír Bednář, ktorý z deviatich partií uhral 5,5 bodu, ale taktiež výrazným podielom sa o umiestnenie zaslúžili aj Róbert Druska, Adam Kerdík, Tomáš Matušák, ako aj kapitán družstva Ján Lisý, " uvádza Zelnický.

Ružomberok v tejto sezóne zastupovali aj dve družstvá v piatej lige, družstvo R-Comp obsadilo tretie miesto a družstvo Raiffeisen piate. Najvýraznejšími hráčmi boli Milan Hajtmanský, Simona Koreňová a Juraj Koreň. "Aj keď sa dá povedať, že ide o jednu z najúspešnejších sezón v šachovej histórii Ružomberka, Montanu a R-COMP delilo skutočne len jedno miesto od postupu do vyšších súťaží," zhodnotil predseda klubu Marek Zelnický.

Partia ružomberských šachistov po sezóne nezaháľa a už v týchto dňoch pripravuje ďalší ročník tradičného šachového festivalu Chessfest. Najprestížnejším podujatím celej súťaže sa stanú Majstrovstvá Európy amatérov v šachu, ktoré sa budú konať od 6. do 12. júna v Športovej hale Koniareň v Ružomberku. Predbežne sa kvôli účasti informovali a prihlásili hráči z Izraela, Nemecka, Anglicka, Švajčiarska, Česka, Poľska, Maďarska a samozrejme zo Slovenska.

"Aj pre nešachovú verejnosť pripravujeme v spolupráci s mestom Ružomberok a Kultúrnym domom Andreja Hlinku živý šach, kde si dvaja titulovaní hráči zahrajú partiu so zaviazanými očami proti sebe a ťahať budú s ľuďmi, ktorí budú prezlečení za šachové figúrky. Pevne veríme, že celé podujatie sa nám podarí zorganizovať na vysokej úrovni a účastníci, ale aj diváci, si odnesú množstvo pekných zážitkov z celého podujatia," dodal.