Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Situácia na vodných tokoch v Ružomberku sa stabilizuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pre pretrvávajúcu nepriaznivú meteorologickú a hydrologickú situáciu vyhlásil v nedeľu ružomberský krízový štáb tretí stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch pretekajúcich územím mesta.

Ružomberok 13. februára (TASR) - Situácia na vodných tokoch v Ružomberku sa stabilizuje. Na odporúčanie povodňovej komisie zrušil v pondelok (12. 2.) krízový štáb mesta vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity a zmenil ho na druhý. Informoval o tom hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.

"Aktuálne sú vodné toky v meste, najmä rieka Revúca, ktorá spôsobovala uplynulú nedeľu (11. 2.) najväčšie problémy na Podsuchej a v Bielom Potoku, monitorované. Slovenský hydrometeorologický ústav zrušil druhý povodňový stupeň na vodných tokoch v Ružomberku, aktuálne sú bez výstrahy," priblížil Miškovčík.

Samospráva sa venuje aj postupnej dokumentácii a odstraňovaniu následkov víkendovej povodňovej aktivity. V spolupráci s vodohospodármi v týchto chvíľach organizuje práce v oblasti Raveň v mestskej časti Biely Potok. Ako na sociálnej sieti uviedol ružomberský primátor Ľubomír Kubáň, aktuálne pília naplavené dreviny a upravujú breh rieky Revúca. "Na vyhradené miesto zároveň zvážajú rezervy štrkov a kameňov, ktoré vieme v prípade kritickej situácie použiť," dodal.

Kubáň zároveň ubezpečil, že v stredu (14. 2.) budú práce pokračovať v časti Zápalkáreň, kde sa na kritických miestach opravia brehy rieky v dĺžke 70 až 100 metrov.

Pre pretrvávajúcu nepriaznivú meteorologickú a hydrologickú situáciu vyhlásil v nedeľu ružomberský krízový štáb tretí stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch pretekajúcich územím mesta. Kritické to bolo na rieke Revúca na Podsuchej a v mestskej časti Biely Potok.