Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Národné múzeum v Martine pripraví počas prázdnin tvorivé dielne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Múzeu Andreja Kmeťa si deti budú môcť vyrobiť v stredu (21. 2.) zvieratká z balónov.

Martin 13. februára (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) v Martine pripravilo na jarné prázdniny pre školákov tvorivé dielne v Etnografickom múzeu, Múzeu Andreja Kmeťa a Múzeu slovenskej dediny. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.

V Etnografickom múzeu si deti v utorok (20., 27. 2. a 5. 3.) osvoja prácu s drôtom, z ktorého si vyrobia prsteň, prívesok či iný šperk. Štvrtky (22., 29. 2. a 7. 3.) sú určené pre fanúšikov hradov. "O 9.30 h môžu návštevníci absolvovať komentovanú prehliadku výstavy Hrady Turca, na ktorej nájdu modely turčianskych hradov a predmety hradnej kultúry. Deti, inšpirované výstavou, si vytvoria vlastný hrad, erb alebo pečať," uviedla Kiripolská.

V Múzeu Andreja Kmeťa si deti budú môcť vyrobiť v stredu (21. 2.) zvieratká z balónov. "Vo štvrtok (22. 2.) predstavíme v spolupráci s lektorkami z Národného parku Veľká Fatra Život v lese. Pre malé návštevníčky a návštevníkov budú pripravené náučné a hravé aktivity o lesných zvieratkách, obzvlášť o šelmách," priblížila Kiripolská.

Doplnila, že rodiny s deťmi si môžu jarné prázdniny spestriť návštevou Múzea slovenskej dediny. "Od 20. do 23. februára si v čase od 10.00 do 14.00 h vyskúšajú plstenie ovčej vlny, naučia sa vyrobiť látkové bábiky - popky alebo si vytvoria vtáčiky na privolanie jari," dodala.