Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Študenti zubného lekárstva diskutovali na kongrese v Martine

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Slovenský spolok študentov zubného lekárstva oslavuje v tomto roku 15. výročie založenia.

Martin 19. februára (TASR) - Na kongrese Slovenského spolku študentov zubného lekárstva sa zišlo na konci minulého týždňa v priestoroch Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského (JLF UK) v Martine 160 účastníkov. TASR o tom informovala PR manažérka JLF UK Zuzana Marčeková.

Na kongrese sa podľa nej zúčastnili zástupcovia všetkých štyroch vysokých škôl, ktoré vzdelávajú budúcich zubárov - Lekárskej fakulty Univerzity Komenského, JLF UK, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika a Slovenskej zdravotníckej univerzity. "Tento rok sme mali deväť prednášok, ktoré sa zamerali na témy ako ortodoncia, chirurgia či konzervačné zubné lekárstvo," konkretizoval študent tretieho ročníka zubného lekárstva JLF UK a prezident Slovenského spolku študentov zubného lekárstva Filip Galo.

Doplnil, že súčasťou programu boli praktické workshopy aj panelová diskusia s prezidentom Slovenskej komory zubných lekárov. "Rozoberali sme tému veľkých zubných kliník, ktoré v poslednom čase na Slovensku vznikajú. A ich výhody či nevýhody oproti malým ambulanciám pre absolventov, ktorí si po štúdiu hľadajú pracovné miesto," priblížil s tým, že budúci zubári sa mohli dozvedieť aj o aktuálnych trendoch z oblasti stomatológie.

Slovenský spolok študentov zubného lekárstva oslavuje v tomto roku 15. výročie založenia. Aktuálne má podľa jeho prezidenta približne 400 členov a najdôležitejšou témou, ktorej sa študenti v rámci spolku venujú, je prevencia. "Nie všetci poznajú správne techniky čistenia zubov a ústnej dutiny, venujeme sa deťom aj dospelým. Našou hlavnou aktivitou je roadshow Spolu za zdravý a krásny úsmev, s ktorou prichádzame do rôznych miest Slovenska. Školenia počas roka robíme aj v detských domovoch či nemocniciach," dodal.