Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Súd pustil na slobodu druhého vodiča z pirátskej jazdy na Orave

V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou 30. septembra 2018 v katastri mesta Dolný Kubín, pri ktorej prišiel o život 57-ročný vodič z Oravy, zadržali so súhlasom prokurátora ďalšie dve osoby. Ide o 27-ročného vodiča Ferrari a 26-ročného vodiča Mercedesu, obaja sú občanmi Poľskej republiky. Foto: TASR - KR PZ Žilina

Prvého vodiča Adama Sz. prepustil žilinský OS na slobodu 25. marca, tretí vodič Marcin L. je naďalej stíhaný väzobne.

Žilina 3. apríla (TASR) – Okresný súd (OS) v Žiline prepustil v stredu na slobodu Lukasza K., druhého z trojice Poliakov obvinených v súvislosti s minuloročnou "pirátskou" jazdou na Orave a následnou tragickou dopravnou nehodou. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Lenka Belavá.

Adama Sz. prepustil žilinský OS na slobodu 25. marca, tretí vodič Marcin L. je naďalej stíhaný väzobne. "Väzba bola nahradená prijatím peňažnej záruky vo výške 20.000 eur a prijatím písomného sľubu obvineného," uviedla Belavá.

Doplnila, že všetci traja Poliaci sú obvinení z trestného činu všeobecného ohrozenia. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline Alexander Feník po októbrovom verejnom zasadnutí uviedol, že dvom Poliakom Adamovi Sz. a Lukaszovi K. hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Tretiemu vodičovi Marcinovi L. hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

K tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu 30. septembra minulého roka na ceste I/59 v katastri Dolného Kubína. Podľa žilinského krajského policajného hovorcu Radka Moravčíka viedol 27-ročný Poliak v smere od Dolného Kubína do Oravského Podzámku osobné auto značky Ferrari. Za ním viedol 42-ročný Poliak osobné auto značky Porsche Cayenne. "Obe vozidlá začali predchádzať pred nimi idúcu kolónu vozidiel v mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané. Následne vodič Porsche narazil do pred ním idúceho Ferrari, ktoré pribrzdilo a po náraze sa vrátilo do svojho jazdného pruhu. Vodič Porsche sa už nestačil zaradiť do svojho jazdného pruhu a došlo k čelnej zrážke s protiidúcim osobným autom Škoda Fabia," uviedol.

Pri čelnej zrážke utrpel 57-ročný vodič Škody z okresu Dolný Kubín ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Zranenia mali aj jeho 50-ročná spolujazdkyňa a 21-ročný spolujazdec. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 35.500 eur.