Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Tanečníci zo štyroch európskych krajín budú súťažiť v Ružomberku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Štandardné i latinskoamerické tance predvedú súťažiaci zo Slovenska, Maďarska, Českej republiky a Ukrajiny v desiatich tanečných kategóriách.

Ružomberok 1. apríla (TASR) – Tanečné páry zo štyroch európskych krajín sa tento víkend predstavia na medzinárodnej súťaži Ružomberok Open a na Pohári primátora mesta v Športovej hale Koniareň. Štandardné i latinskoamerické tance predvedú súťažiaci zo Slovenska, Maďarska, Českej republiky a Ukrajiny v desiatich tanečných kategóriách. Podujatie je zároveň prvým kolom Slovenského pohára.

Okrem tanečníkov do Ružomberka každoročne zavíta okolo 3000 divákov z celého Slovenska. „Tohtoročnému podujatiu prinesie atraktivitu väčší počet juniorských kategórií a tradične aj ružomberská hudobná skupina RK Jazz Band, ktorá bude počas galaprogramu hudobne sprevádzať tanečné páry. Okrem toho sme si pre návštevníkov pripravili lákavú tombolu,“ povedal usporiadateľ súťaže Róbert Szolnoki.

Cieľom súťaže je ukázať verejnosti, čo v sebe ukrývajú spoločenské tance a podporiť tanečníkov v rozvíjaní talentu. Súťažiaci sa predvedú v desiatich kategóriách, ktoré sa delia na šesť bodovacích súťaží a štyri pohárové súťaže. Divákom sa tak predvedú deti, juniori aj dospelí. „Najlepších tanečníkov návštevníci uvidia v slávnostnom galaprograme, ktorý je vrcholom súťaže,“ doplnil Szolnoki. Pre najlepších súťažiacich v kategórii dospelých sú pripravené aj finančné odmeny.

Slovenský pohár sa skladá zo siedmich kôl. Dejiskom prvého kola sa už niekoľkýkrát stane Liptov. Počas roka zbierajú slovenské tanečné páry body v jednotlivých kolách, ktoré sa započítavajú do tabuľky. Neskôr sa podľa nej určí konečné umiestnenie tanečníkov. Tanečný pár, ktorý má najväčší počet bodov v tabuľke, sa stane víťazom Slovenského pohára a zároveň postupuje na Európsky a Svetový pohár.

Vyhlasovateľom súťaže je Slovenský zväz tanečného športu a organizátormi Tanečné štúdio Maestro Liptovský Mikuláš a mesto Ružomberok.