Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

T.Hanuliak sa uchádza o post primátora s programom Desatoro pre Žilinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Zo 150 kandidátov na poslancov MsZ je 61 nezávislých a 89 kandidátov nominovali politické strany.

Žilina 5. októbra (TASR) – Kandidát Slovenskej národnej strany (SNS) na post primátora Žiliny Tibor Hanuliak sa chce v nadchádzajúcich komunálnych voľbách uchádzať o priazeň voličov s programom Desatoro pre mesto Žilina, ktorý predstavil v piatok na tlačovej konferencii.

Témami programu Desatoro pre mesto Žilina sú doprava, parkovanie, fakultná nemocnica, poriadok a čistota mesta, mestské múzeum, cestovný ruch, športoviská, klubovne seniorov na sídliskách, nájomné a sociálne byty, efektívna spolupráca s podnikateľmi. "Záleží mi na tom, akým smerom sa bude krajské mesto uberať. Chcem využiť všetky možnosti, aby som zo spiacej Žiliny urobil prosperujúce mesto," povedal Hanuliak.

Zároveň predstavil aj dvanásť kandidátov na poslancov do mestského zastupiteľstva (MsZ). "Poslanci budú presadzovať program, ktorý sme si vytýčili. Ide hlavne o obvody, v ktorých sú problémy. Máme poslancov aj v prímestských častiach. Vieme, že sú veľmi odsúvané a niektoré v 21. storočí nemajú vodovody a kanalizáciu," uviedol Hanuliak.

O post primátora sa uchádzajú aj Peter Fiabáne (nezávislý s podporou OĽaNO, SaS, Sme rodina, Nova, Progresívne Slovensko, OKS, Šanca), viceprimátor Žiliny Patrik Groma (nezávislý s podporou strany Smer-SD), poslankyňa Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a žilinského MsZ Ľudmila Chodelková, poslanec MsZ Marián Janušek (nezávislý), poslanec Zastupiteľstva ŽSK a žilinského MsZ Martin Kapitulík (nezávislý), poslanec MsZ Ján Púček (ĽSNS). Súčasný primátor Igor Choma v januári oznámil, že nebude opätovne kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách.

Zo 150 kandidátov na poslancov MsZ je 61 nezávislých a 89 kandidátov nominovali politické strany.