Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Ulicu Martina Hattalu v Dolnom Kubíne celoplošne opravujú

Dolnokubínska samospráva začala v týchto dňoch s opravou ulice Martina Hattalu. Obsahom rekonštrukčných prác je celoplošná oprava živičného povrchu v dĺžke 360 metrov, výmena podkladových vrstiev vozovky, výmena obrubníkov (na snímke) či obnova spomaľovacích prahov a vodorovného dopravného značenia v úseku od križovatky z ulice Nemocničná až po garáže pod ulicou Dukelských hrdinov. Dolný Kubín, 13. augusta 2018. Foto: TASR - Miroslava Siváková

Rozsiahle stavebné práce na komunikácii v celkovej výmere 3065 metrov štvorcových si vyžadujú odklon automobilovej dopravy po vedľajších cestách.

Dolný Kubín 13. augusta (TASR) – Dolnokubínska samospráva začala v týchto dňoch s opravou ulice Martina Hattalu. Obsahom rekonštrukčných prác je celoplošná oprava živičného povrchu v dĺžke 360 metrov, výmena podkladových vrstiev vozovky, výmena obrubníkov či obnova spomaľovacích prahov a vodorovného dopravného značenia v úseku od križovatky z ulice Nemocničná až po garáže pod ulicou Dukelských hrdinov. Z mestského rozpočtu je na tieto práce vyčlenených približne 195.000 eur.

"Ide o najrozsiahlejšiu a najväčšiu investičnú akciu na hlavnej dopravnej tepne na sídlisku Brezovec v novodobej histórii. Táto cesta už nevyhovovala náročným prevádzkovým požiadavkám, tak sme sa rozhodli, že pre bezpečnosť motoristov a chodcov ju opravíme. Bol najvyšší čas sa pustiť do jej opravy," uviedol primátor mesta Dolný Kubín Roman Matejov.

Podľa vedúceho dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslava Kosmeľa bude cesta uzavretá do 31. augusta 2018. "Práce sa budú vykonávať po etapách a v závislosti od počasia. Preto sa môže stať, že sa v priebehu realizácie môže zmeniť termín uzávery komunikácie. Žiadame preto obyvateľov mesta a širokú verejnosť o pochopenie a trpezlivosť," doplnil.

Rozsiahle stavebné práce na komunikácii v celkovej výmere 3065 metrov štvorcových si vyžadujú odklon automobilovej dopravy po vedľajších cestách. "Cestná premávka bude vedená obchádzkovými trasami po uliciach Nemocničná, Ľudovíta Štúra, Odbojárov, Mierovej a Dukelských hrdinov. Trasy sú vyznačené prenosným dopravným značením," objasnil Kosmeľ.

Obyvatelia, ktorí v tejto oblasti využívajú mestskú autobusovú dopravu, sa podľa dolnokubínskeho hovorcu Martina Buznu obmedzení obávať nemusia. Autobusy, ktoré smerujú na Brezovec IV, budú vedené cestou okolo autoumyvárne na zastávku pod miestnym penziónom. Ďalej budú pokračovať po ulici Martina Hattalu až na otočku pri garážach a späť pôjdu tou istou trasou. Na križovatke pri autoumyvárni potom odbočia podľa pôvodnej trasy spoja buď smerom na nemocnicu, alebo smerom dole do mesta. "Zastávka na ulici Ľudovíta Štúra nebude v čase uzávery obsluhovaná. Namiesto nej bude dočasne umožnený nástup a výstup cestujúcich na otočke pri garážach," uzavrel Kosmeľ.

Mesto má v pláne zapracovať do rozpočtu na budúce volebné obdobie aj stavebno-technické úpravy na zvýšenie bezpečnosti pred miestnou Základnou školou Petra Škrabáka vrátane osvetlenia schodov ku škole.