Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Jasnej dnes spustili technické zasnežovanie zjazdových tratí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Už počas tohto víkendu spustia technické zasnežovanie na Štrbskom Plese a na budúci týždeň po absolvovaní nevyhnutných testov zasnežovacích systémov aj v Tatranskej Lomnici.

Demänovská Dolina 21. novembra (TASR) – V nízkotatranskom lyžiarskom stredisku Jasná sa dnes pustili do technického zasnežovania zjazdových tratí na severnej strane Chopka. TASR o tom informovala hovorkyňa prevádzkovateľskej spoločnosti Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová.

„Zo všetkých síl sa snažíme pomôcť Perinbabe pripraviť dobrý podklad na našich zjazdovkách, aby sme mohli už 6. decembra veľkou hudobnou oslavou naplno odštartovať novú lyžiarsku sezónu v Jasnej,“ uviedla s tým, že v najbližších dňoch začnú zasnežovať lyžiarske svahy aj vo Vysokých Tatrách.

Už počas tohto víkendu spustia technické zasnežovanie na Štrbskom Plese a na budúci týždeň po absolvovaní nevyhnutných testov zasnežovacích systémov aj v Tatranskej Lomnici. „Jedinou podmienkou je niekoľko dní trvajúce vyhovujúce počasie s teplotami bod bodom mrazu,“ vysvetlila Fabianová.