Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Liptove sa na prelome rokov predali takmer všetky ponúkané byty

Múzeum liptovskej dediny v Pribyline. Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Od začiatku februára sa v celej tatranskej oblasti intenzívnejšie rozhýbal aj trh so stavebnými pozemkami a rekreačnými nehnuteľnosťami.

Liptovský Mikuláš 24. februára (TASR) – V liptovskom regióne sa počas decembra 2014 a januára 2015 podarilo realitným maklérom predať takmer všetky ponúkané byty. Od začiatku februára sa v celej tatranskej oblasti intenzívnejšie rozhýbal aj trh so stavebnými pozemkami a rekreačnými nehnuteľnosťami.

„Byty sa teraz predávajú tak ako už dávno nie. Minimálne päť rokov dozadu sa takto dobre nehýbal trh s bytmi. Určite to úzko súvisí s dostupnými úvermi s nízkymi úverovými sadzbami,“
vysvetlil pre TASR Dušan Štric, obchodný riaditeľ realitnej kancelárie RK Spirit, špecializujúcej sa na oblasť Tatier a Liptova.

Veľký dopyt po bytoch podľa neho výrazne prekračuje slabú ponuku. „Dobrých bytov je nedostatok. Nastáva vhodný čas na púšťanie sa do nových projektov, ale developéri potrebujú, aby tieto povzbudzujúce signály trvali dlhšie. Nepustia sa do veľkých investícií iba na základe nejakého záblesku,“ konštatoval Štric.

„Viaceré projekty sú už dávnejšie pripravené, no s ich realizáciou sa čaká, kým bude dopyt taký citeľný, aby bola záruka úspechu,“ dodal s tým, že realitný trh si zaslúži štátnu podporu, lebo všetko so všetkým súvisí a prirodzená snaha ľudí nadobudnúť si vlastné bývanie dokáže vždy významne rozhýbať celú ekonomiku.