Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V L. Hrádku sprístupnili zmodernizované priestory Mestskej knižnice

Foto: Cvernovka ateliér priestory obchod knihy umenie

Okrem stolového počítača, výpožičného pultu, nového nábytku či regálov pribudlo do obnovených priestorov aj množstvo knižných publikácií.

Liptovský Hrádok 15. marca (TASR) – Zrenovované priestory Mestskej knižnice v Liptovskom Hrádku odovzdali v stredu (14. 3.) do užívania návštevníkom. Okrem stolového počítača, výpožičného pultu, nového nábytku či regálov pribudlo do obnovených priestorov aj množstvo knižných publikácií. Informovalo o tom mesto Liptovský Hrádok prostredníctvom oficiálnej webovej stránky.

Prostriedky na modernizáciu knižnice vo výške 2500 eur poskytol z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, z rozpočtu mesta tvorilo spolufinancovanie 440 eur. Podľa informácií na stránke sa pri modernizácii vybavenia knižnice využilo i 3325 eur, ktoré vyčlenila zo svojej pokladnice radnica. Nákup kníh podporil Fond na podporu umenia sumou 3000 eur, spoluúčasť mesta bola vo výške 332 eur. Z vyčlenených prostriedkov radnice v hodnote 1980 eur pribudlo do knižnice 200 kníh.

Podľa primátora Liptovského Hrádku Branislava Trégera sú vynovené priestory jedným z kamienkov v mozaike, aby v meste ponúkali viac kultúry aj pre mladé generácie. „Žiaľ, kultúra, ale i kultúra správania sa zo spoločnosti vytráca, čo nás určite neteší,“ povedal počas otvorenia priestorov. Zároveň však vyjadril nádej, že obnovenú knižnicu bude navštevovať stále viac čitateľov.