Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V poradí 18. ročník súťaže Florinova jar potrvá do konca marca

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Do súťaže sa môže zapojiť každý autor píšuci poéziu a prózu, ktorý zašle svoj nepublikovaný príspevok na adresu dolnokubínskej radnice.

Dolný Kubín 8. decembra (TASR) – Dolnokubínsky primátor Roman Matejov vyhlásil v uplynulých dňoch v spolupráci s Občianskym združením Homo Erectus ďalší ročník literárnej súťaže Florinova jar. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca 2018. Pre TASR to uviedol referent informovania verejnosti na Mestskom úrade (MsÚ) v Dolnom Kubíne Martin Buzna.

Do 18. ročníka súťaže sa môže zapojiť každý autor píšuci poéziu a prózu, ktorý zašle svoj nepublikovaný príspevok na adresu dolnokubínskej radnice. „Slávnostné vyhlásenie výsledkov je naplánované na apríl 2018,“ vysvetlil vedúci Odboru školstva, kultúry, mládeže a športu na MsÚ Michal Švento.

Podmienkou na prihlásenie je, aby autori v kategórii poézie poslali aspoň štyri básne, z ktorých každá musí mať rozsah A4. „V próze je potrebné doručiť tri listy A4. Organizátori v tomto prípade neobmedzili vekovú hranicu pre účastníkov,“ doplnil Buzna. K prácam je potrebné pripojiť aj fotografiu a krátky profesijný životopis.

„Cieľom literárnej súťaže Florinova jar je hľadanie literárnych talentov a pripomienka kubínskeho rodáka a spisovateľa Tea Florina,“
ozrejmil Švento a dodal, že Florin bol úspešným slovenský básnikom, novinárom a diplomatom.

Víťazí získajú drobné vecné ceny a diplomy, niektoré ocenené príspevky budú vydané aj knižne v bibliofílii.