Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

V Ružomberku súťažili tanečné páry z piatich európskych krajín

Ilustračné foto. Foto: TASR

Víťazom v kategórii junior v štandardných a latinskoamerických tancoch sa stal pár Dominik Indro a Liana Ferjancová.

Ružomberok 7. apríla (TASR) - Ružomberok patril spoločenskému tancu. Medzinárodná súťaž Ružomberok Open a Pohár primátora mesta privítali tento víkend tanečné páry z piatich európskych krajín, ktoré v športovej hale predviedli štandardné i latinskoamerické tance v desiatich kategóriách. Podujatie bolo zároveň prvým kolom Slovenského pohára.

"Už 26 rokov organizujeme v Ružomberku takéto veľké medzinárodné tanečné podujatie. Účasť bola výborná, čo sa týka párov aj divákov. Súťažiacich bolo 265 párov zo Slovenskej republiky, Maďarska, Poľska, Českej republiky a Ukrajiny," povedal usporiadateľ súťaže Róbert Szolnoki.

Tohtoročnému podujatiu priniesol podľa neho atraktivitu väčší počet juniorských kategórií a tradične aj ružomberská hudobná skupina RK Jazz Band, ktorá počas galaprogramu hudobne sprevádzala tanečné páry. "Súťaž navštívilo viac ako 2500 ľudí. Výnimočný bol hlavne večerný galaprogram, kde mohli diváci vidieť najlepšie slovenské a zahraničné páry," dodal.

Víťazom v kategórii junior v štandardných a latinskoamerických tancoch sa stal pár Dominik Indro a Liana Ferjancová. V štandardných tancoch dospelých Matej Štec a Elena Popova, v latinskoamerických tancoch zvíťazil Tomáš Baka a Orsolya Farkasová.

Slovenský pohár sa skladá zo siedmich kôl. Dejiskom prvého kola sa už niekoľkýkrát stal Liptov. Počas roka zbierajú slovenské tanečné páry body v jednotlivých kolách, ktoré sa započítavajú do tabuľky. Neskôr sa podľa nej určí konečné umiestnenie tanečníkov. Tanečný pár, ktorý má najväčší počet bodov v tabuľke, sa stane víťazom Slovenského pohára a zároveň postupuje na Európsky a Svetový pohár.

Vyhlasovateľom súťaže je Slovenský zväz tanečného športu a organizátormi Tanečné štúdio Maestro Liptovský Mikuláš a mesto Ružomberok.