Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Žilinský kraj

V Univerzitnej nemocnici Martin je 6 pacientov z DSS Dom sv. Martina

Na snímke zamestnanci Mestskej políce počas hliadkovania pred Domom svätého Martina v Martine, kde sa potvrdili pozitívne výsledky na koronavírus. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V UNM je súčasnosti hospitalizovaných 11 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, jedna pacientka si vyžaduje umelú pľúcnu ventiláciu.

Martin 20. apríla (TASR) – Do Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) prijali v sobotu (18. 4.) šesť pacientov v ochorením COVID-19 z Domova sociálnych služieb (DSS) Dom svätého Martina. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová.

"Traja pacienti majú zatiaľ ľahký priebeh ochorenia, traja pacienti majú stredne ťažký priebeh ochorenia s rozvinutým zápalom pľúc a nutnosťou kyslíkovej liečby. Piati z týchto pacientov majú vek vyšší ako 60 rokov s inými závažnými ochoreniami," uviedla Kapustová.

Doplnila, že v UNM je súčasnosti hospitalizovaných 11 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, jedna pacientka si vyžaduje umelú pľúcnu ventiláciu.

Nákaza novým koronavírusom sa potvrdila u 25 klientov a 11 členov personálu martinského DSS Dom svätého Martina. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej je areál DSS momentálne uzatvorený, stráži ho martinská mestská polícia. "Okrem pacientov otestovali aj všetkých zamestnancov, z ktorých bolo negatívnych päť. Zamestnanci aj naďalej zostali v karanténe v rámci zariadenia alebo v internátoch," dodala.