Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Ružomberčania sa pred Vianocami majú na čo tešiť

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V meste dnes odštartuje súbor viac ako 30 vianočných podujatí s názvom Ružomberský adventný kalendár.

Ružomberok 1. decembra (TASR) - Súbor viac ako 30 vianočných podujatí s názvom Ružomberský adventný kalendár odštartuje dnes v Ružomberku monodráma Shirley Valentine, v hereckom prevedení Zuzany Krónerovej. Dianie na dolnom Liptove počas decembra ponúka návštevníkom divadlá, výstavy, tradície, koncerty, ale aj stánky v centre mesta, vystúpi i Natascha Wright a Aftred McCrary, známa dvojica z hudobného priemyslu.

"Hlavným cieľom je ponúknuť podujatia s vianočnou a predvianočnou tematikou. Nesú sa v atmosfére blížiacich sa najkrajších sviatkov v roku. Chceme, aby si verejnosť mohla vybrať akcie, ktoré ju oslovia," predstavila zámer adventného kalendára v Ružomberku Patrícia Jacková z oddelenia programov Kultúrneho domu Andreja Hlinku. Dodala, že na príprave sa spolupodieľa viac ako 20 subjektov, pôsobiacich v meste.

Podľa primátora Igora Čombora, ktorý osobne rozsvieti vianočný stromček v centre mesta 4. decembra, je Ružomberský adventný kalendár jedinečným z viacerých dôvodov. "Podobný projekt okolité mestá nemajú. Verím, že Ružomberčania si zo širokej ponuky akcií vyberú, a že sa im budú pripravené podujatia páčiť. V tom prípade adventný kalendár splní svoje poslanie," vyjadril nádej Čombor.

Súčasťou akcií počas vianočného obdobia sú aj vianočné trhy. "Budú v centre Ružomberka v drevených stánkoch pred hotelom Kultúra od 14. až do 23. decembra, denne od 10. do 18. hodiny. Sortiment bude rozličný, od občerstvenia až po remeslá," približuje Jacková. Kompletný program Ružomberského adventného kalendára je zverejnený na mestskej internetovej stránke.