Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Krajskú súťaž v hasičskom športe vyhrali hasiči z Martina

Na snímke súťaže hasičov, archívna snímka. Foto: FOTO TASR - Branislav Račko

Na súťaži sa zúčastnilo osem družstiev z OR HaZZ v Čadci, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Martine, Námestove, Ružomberku, Žiline a družstvo zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

Žilina 9. júna (TASR) – Víťazom XIX. ročníka krajskej súťaže v hasičskom športe Žilinského kraja, ktorá sa konala 4. a 5. júna v Martine, sa stalo družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Martine. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline Miroslava Ondrichová.

Na súťaži sa zúčastnilo osem družstiev z OR HaZZ v Čadci, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Martine, Námestove, Ružomberku, Žiline a družstvo zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. "Hasiči súťažili klasicky v štyroch disciplínach - výstup do IV. podlažia cvičnej veže, 100 metrov cez prekážky, štafeta 4 x 100 metrov a požiarny útok. Víťazné družstvo z OR HaZZ v Martine skončilo v dvoch disciplínach na prvom mieste a v dvoch disciplínach na druhom mieste. Druhé miesto v celkovom vyhodnotení obsadilo družstvo z OR HaZZ v Dolnom Kubíne a na treťom mieste sa umiestnilo družstvo z OR HaZZ v Žiline," dodala Ondrichová.