Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Žilina ruší hromadné spoločenské, kultúrne a športové podujatia

Žilina. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Nad rámec bežnej údržby dodatočne dezinfikujú všetky vozidlá mestskej hromadnej dopravy.

Žilina 9. marca (TASR) – Mesto Žilina ruší do 15. apríla v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na Slovensku všetky hromadné spoločenské, kultúrne a športové podujatia. Zároveň aj všetky hromadné podujatia v mestských priestoroch a budovách. Bez divákov sa uskutočnia aj športové stretnutia mestských hokejových klubov. Po zasadnutí Krízového štábu mesta Žilina o tom v pondelok informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

"S okamžitou platnosťou sa rušia a zakazujú všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov na základných školách, ktorých zriaďovateľom je mesto. Mesto vyzve všetky školy, školské zariadenia a zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov, aby apelovali na rodičov, ktorých deti sa vrátili z oblastí, kde sa nový koronavírus objavil a zvážili ich 14-dňovú izoláciu v domácom prostredí," povedal Miškovčík.

"Ďalšími opatreniami sú zatvorenie mestskej plavárne a plavárne na Základnej škole Martinská, zrušenie verejného korčuľovania na zimnom štadióne, zrušenie všetkých podujatí pre verejnosť v Mestskom divadle, pozastavenie činnosti v denných centrách pre seniorov a zákaz návštev v Zariadení pre seniorov ÚSMEV," dodal hovorca mesta.

"Upozorňujeme všetkých rodičov detí v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, že v súvislosti s prevenciou proti šíreniu nového koronavírusu môže dôjsť k prerušeniu prevádzky škôl a ich úplnému zatvoreniu. Je potrebné, aby sa rodičia na túto situáciu pripravili a včas riešili starostlivosť o deti v čase zatvorenia škôl," podotkol Miškovčík.

Doplnil, že nad rámec bežnej údržby dodatočne dezinfikujú všetky vozidlá mestskej hromadnej dopravy. "Vo všetkých budovách, v ktorých sídlia mestské inštitúcie a subjekty v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávy, bude zvýšená sanitácia," dodal hovorca mesta.

"Odporúčame fyzickým a právnickým osobám podnikajúcim na území mesta, aby sa vyhli organizovaniu podujatí s hromadnou účasťou ľudí a občanov žiadame, aby sa na takýchto podujatiach nezúčastňovali. Zároveň žiadame občanov, aby využívali inú ako osobnú formu vybavenia svojej požiadavky na Mestskom úrade v Žiline. Odporúčame uprednostniť telefonickú alebo elektronickú komunikáciu," uzavrel Miškovčík s tým, že opatrenia sa budú upravovať podľa aktuálneho vývoja situácie.