Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Názvy ulíc môžu občania mestských častí pripomienkovať do konca marca

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Pavol Ďurčo

TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Žilina 3. marca (TASR) – Obyvatelia žilinských mestských častí Brodno, Zádubnie a Žilinská Lehota môžu do konca marca pripomienkovať navrhnuté názvy ulíc a verejných priestranstiev, ktoré pripravila názvoslovná komisia pri Mestskom úrade (MsÚ) v Žiline. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Návrh na pomenovanie ulíc a verejných priestranstiev v mestských častiach podľa neho vychádza z materiálu Okresnej názvoslovnej komisie v Žiline z roku 1986. "Vtedy navrhnuté názvy však doteraz neboli oficiálne uvedené do života. Obyvatelia týchto mestských častí môžu navrhnuté názvy pripomienkovať, prípadne môžu navrhnúť iný názov ulice podľa miestnych zvyklostí," podotkol hovorca mesta Žilina.

Doplnil, že návrhy názvov ulíc a verejných priestranstiev budú zverejnené na informačnej tabuli pred budovou MsÚ, na verejnej tabuli mestskej časti, vo vozidlách MHD jazdiacich do Brodna, Zádubnia a Žilinskej Lehoty, ako aj na internetových stránkach mesta www.zilina.sk. "Po zapracovaní pripomienok verejnosti pripraví názvoslovná komisia pri MsÚ v Žiline návrh všeobecne záväzného nariadenia na rokovanie poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí schvaľujú všetky nové názvy ulíc a verejných priestranstiev v celej Žiline," uzatvoril Čorba.