Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Staromestské slávnosti na tri dni oživia centrum Žiliny

Igor Choma Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Počas trojdňového maratónu hudby a vystúpení sa podľa hovorcu mesta Žilina predstavia napríklad interpreti Smola a Hrušky, Tublatanka, Iné kafe, Desmod.

Žilina 25. mája (TASR) - V poradí 21. ročník Staromestských slávností ponúkne od štvrtka 28. mája na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku v Žiline nielen trojdňový kultúrny program, ale aj ukážky práce remeselníkov. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

"Verím, že v programe si každá generácia nájde to, čo obľubuje. Žilinou sa budú niesť rôzne hudobné štýly od folklóru, zborového spevu, cez vážnu hudbu, džez, pop, punk až po rock. Staromestské slávnosti si už vybudovali tradíciu a budeme ich zodpovedne pripravovať a organizovať aj v budúcnosti," povedal primátor Žiliny Igor Choma.

Počas trojdňového maratónu hudby a vystúpení sa podľa hovorcu mesta Žilina predstavia napríklad interpreti Smola a Hrušky, Tublatanka, Iné kafe, Desmod, Vidiek, Václav Neckář, Korben Dallas, Zoči Voči, Omnia, DH Fatranka či Folklórny súbor Rozsutec. "Dopoludňajší program bude patriť viacerým tanečným skupinám detí i seniorov, orchestrom, zborom a folklórnym súborom. Na námestiach predstaví okolo 100 stánkov tradičné remeslá, 20 stánkov ponúkne medovníky a cukrovinky a stánkov s občerstvením bude 20," uviedol Čorba.

Doplnil, že sprievodnými akciami budú Deň detí v Sade SNP (30. 5.), literárna, výtvarná a dejepisná súťaž pre deti „Žilina – moje mesto“ a XX. slávnostná akadémia Zboru Žilincov. "Od stredy (27. 5.) bude v Makovického dome otvorená výstava Čipkované radosti – variácie v modrom, ktorá potrvá do 18. júna 2015. Ďalšou akciou bude uvítanie knihy Žilina vo svetle lámp – (Ne)zabudnuteľná história energetiky (28. 5.) priamo počas otváracieho ceremoniálu tohtoročných slávností," dodal hovorca mesta Žilina.