Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Žilinské workoutové ihrisko má slúžiť najmä pre komunitné centrum

Ilustračné foto. Foto: TASR

Projekt výstavby workoutového ihriska na Bratislavskej ulici bol financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR. Celkové náklady dosiahli viac ako 19.000 eur.

Žilina 24. marca (TASR) - Rozšíriť možnosti využitia voľného času pre obyvateľov Bratislavskej ulice v Žiline má nové workoutové ihrisko. Slúžiť má najmä pre potreby komunitného centra Na predmestí. Informovala o tom Zuzana Ondrášová z komunikačného odboru žilinskej radnice.

Stavba podľa nej obsahuje prvky, ktoré ponúkajú viacero príležitostí využitia. Hlavnú zostavu tvorí päť hrázd, šikmá, zvislá a vodorovná rebrina s bočnými úchopmi, trojhrazda a dvakrát úchop na tzv. ľudskú vlajku. Zacvičiť si tiež možno na klikovacích madlách a veľkých bradlách. Informačná tabuľa s inštrukciami poskytuje podrobný návod na bezpečné a efektívne využívanie vybavenia zóny.

"Chceme motivovať najmä mladistvých z komunitného centra k tomu, aby sa šport stal súčasťou ich života, aby trávili svoj voľný čas aktivitou rozvíjajúcou nielen ich telo, ale i myseľ. Veríme, že rozšírenie možností budovania zdravých návykov pomôže mladým ľuďom pri ich sociálnom začlenení," doplnil primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Podobné workoutové ihriská vybudovala samospráva už na viacerých miestach. Nájsť ich možno v areáli Základnej školy Limbová, vo vnútrobloku Georgesa de Lannuriena, v Zástraní, Budatíne, Považskom Chlmci a Mojšovej Lúčke.

Projekt výstavby workoutového ihriska na Bratislavskej ulici bol financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR. Celkové náklady dosiahli viac ako 19.000 eur.