Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Vlhová sa po 1. kole slalomu v Levi zaradila tesne za Shiffrinovú

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Po Vlhovej sa z prvej tridsiatky štartujúcich už žiadna pretekárka nezmestila do poldruhasekundovej straty. Naopak väčšina lyžiarok mala manko cez dve a dokonca tri sekundy.

Levi 11. novembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v 1. kole sobotňajšieho úvodného slalomu sezóny Svetového pohára zaradila predbežne na 2. miesto. Vo fínskom Levi ako jediná z elitnej sedmičky tvrdo konkurovala favorizovanej Američanke Mikaele Shiffrinovej a po stotinkových odstupoch na medzičasoch jej v cieli namerali stratu 21 stotín.

Polárny štart sezóny medzi husto postavenými bránkami, bez zranenej Veroniky Velez-Zuzulovej, predznamenal niekoľko fenoménov. Predovšetkým že za štandardných okolností bude opäť vo veľkej fazóne iba 22-ročná multišampiónka Shiffrinová a že z minima konkurentiek ju bude najviac atakovať jej slovenská vrstovníčka. Američanka s číslom tri presvedčivou jazdou i časom jasne dištancovala obe svoje solídne rivalky z minulej sezóny, švédska stálica Frida Hansdotterová zostala 73 stotín. Ďalšie na štarte schytali manko nad sekundu a so sedmičkou sa vydala na trať Vlhová. Už na úvodnej zvlnenej "plošine" nasadila optimálny rytmus a na medzičase ju od Shiffrinovej delila stotinka. Podľa očakávania excelentne zvládla aj najťažší technický spád, lyže dlho v oblúkoch nedržala a išla dostatočne nad bránkami. Jej strata sa zvýšila iba o ďalšiu stotinku a nebyť drobného zaváhania v najnáročnejšej zatvorenej kombinácii bránok, mohla byť o nejakú desatinu pred súperkou. Napokon za ňou zostala o dve desatiny a tento výsledok predurčoval veľký duel oboch slalomárskych hviezd v 2. kole (13.00).

Po Vlhovej sa z prvej tridsiatky štartujúcich už žiadna pretekárka nezmestila do poldruhasekundovej straty. Naopak väčšina lyžiarok mala manko cez dve a dokonca tri sekundy.