Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Pozrite si, ako slovenská kráľovná a princezná dobyli Záhreb

Slovenské slalomárky Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová oslavujú víťazstvo a druhé miesto v slalome Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017. Foto: TASR/AP
Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová na trati 1. kola slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017. Foto: TASR/AP

Veronika Velez-Zuzulová zvíťazila a skvelý úspech slovenských farieb zvýraznila druhým miestom Petra Vlhová, ktorá tak podčiarkla historické double.

Bratislava 3. január (TASR/Teraz.sk) - Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová sa dočkala. Po troch druhých miestach za sebou slávila v utorkovom slalome Svetového pohára v chorvátskom Záhrebe svoje prvé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne.




Predtým naposledy zvíťazila vlani v januári v rakúskom Flachau. Skúsená rutinérka naplno využila vypadnutie najväčšej favoritky a líderky Svetového pohára Američanky Mikaely Shiffrinovej, ktorá doplatila v 1. kole na špicar. Skvelý úspech slovenských farieb zvýraznila druhým miestom Petra Vlhová, ktorá tak podčiarkla historické double. Po Flachau 2016 malo slovenské lyžovanie iba druhýkrát v histórii dvojnásobné zastúpenie na pódiu.

Absolútnu dominanciu česko-slovenského lyžovania podčiarkla tretím miestom Češka Šárka Strachová.








Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová oslavuje víťazstvo v cieli druhého kola slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová si ide pre víťazstvo na trati druhého kola slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Na snímke zľava druhá Slovenka Petra Vlhová, víťazka Slovenka Veronika Velez-Zuzulová a tretia v cieli Češka Šárka Strachová oslavujú na pódiu slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Slovenskú slalomárku Veroniku Velez-Zuzulovú korunujú na pódiu po víťazstve v slalome Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová pózuje fotografom s korunou na hlave po víťazstve v slalome Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Na snímke slovenské slalomárky zľava druhá Petra Vlhová a víťazka Veronika Velez-Zuzulová otvárajú šampanské na pódiu slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Víťazné gesto slovenskej slalomárky Veroniky Velez-Zuzulovej na pódiu slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Slovenská slalomárka Petra Vlhová oslavuje druhé miesto v slalome Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová si ide pre víťazstvo na trati druhého kola slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Slovenka Veronika Velez Zuzulová pózuje ako víťazka na tróne po slalome Svetového pohára v Chorvátsku, Záhreb, 3.1.2017.
Foto: TASR AP


Slovenská reprezentantka V. Velez Zuzulova sa objíma s členkou tímu Petrou Vlhovou po finiši v ženskom Svetovom pohári v alpskom lyžovaní v Chorvátsku, 3.1.2017.
Foto: TASR AP