Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Goggiová si počas tréningu poranila členok, nestihne štart sezóny SP

Talianka Sofia Goggiová. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročná Goggiová sa pripravovala na úvodné podujatie sezóny, ktorým je tradičný obrovský slalom v Söldene.

Viedeň 20. októbra (TASR) - Talianska lyžiarka Sofia Goggiová musí pre zlomeninu členka odložiť štart do novej sezóny Svetového pohára, v ktorej bude obhajovať zisk malého krištáľového glóbusu za zjazd. Úradujúca olympijská šampiónka v kráľovskej disciplíne sa v piatok zranila počas tréningu na rakúskom ľadovci Hintertux.

Dvadsaťpäťročná Goggiová sa pripravovala na úvodné podujatie sezóny, ktorým je tradičný obrovský slalom v Söldene. Počas tréningu však spadla a utrpela fraktúru v pravom členku. Podľa lekárov síce nie je nutná operácia a Talianka sa bude liečiť konzervatívne, na biele svahy sa ale zrejme vráti až v januári. Goggiová, ktorá má z obrovského slalomu z vlaňajších MS bronz, tak okrem Söldenu príde aj o úvod SP v rýchlostných disciplínach v Lake Louise. Bez jej účasti sa pôjde aj ďalších päť pretekov seriálu.

Goggiová sa bude snažiť naplno zotaviť do budúcoročných MS v Aare (5.-17. februára). "Samozrejme, zranenie ma prinútilo, aby som prehodnotila svoje ciele v nadchádzajúcej sezóne," citovala zjazdárku agentúra DPA.