Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Záhadne stratené Hirscherove lyže našiel inštruktor

Rakúsky slalomár Marcel Hirscher po vypadnutí vo večernom obrovskom paralelnom slalome Svetového pohára v talianskom Alta Badia 21. decembra 2015. Foto: TASR/AP

Štvornásobnému celkovému víťazovi SP sa lyže záhadne stratili krátko po jeho 35. triumfe v kariére v cieľovom priestore, kam majú prístup iba pretekári a ich sprievod.

La Villa 29. decembra (TASR) - Až po vyše týždni sa našli lyže, s ktorými minulú nedeľu vyhral Rakúšan Marcel Hirscher obrovský slalom Svetového pohára v talianskej Alta Badii. Opreté o svoj dom ich v pondelok objavil lyžiarsky inštruktor v obci La Villa a následne kontaktoval políciu.

Hirscherove lyže si už vyzdvihol šéf športovej sekcie firmy Atomic Christian Höflehner a doviezol ich do továrne v Altenmarkte. Po dôkladnej prehliadke ich odovzdajú Hirscherovmu servismanovi Edimu Unterbergerovi, uviedla agentúra AP.

Štvornásobnému celkovému víťazovi SP sa lyže záhadne stratili krátko po jeho 35. triumfe v kariére v cieľovom priestore, kam majú prístup iba pretekári a ich sprievod. Dvadsaťšesťročný Hirscher po nich následne vyhlásil pátranie na Facebooku.