Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Po inšpekčnej ceste je spokojnosť so stavom príprav na zimnú olympiádu

Ilustračné foto. Pohľad na olympijskú zjazdovku pre ZOH 2014 v Soči Foto: TASR/AP

V Jeongseone sa začiatkom februára uskutočnili preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní, muži absolvovali na olympijskej trati zjazd a super-G.

Soul 16. marca (TASR) - Prípravy na ZOH 2018 v Pjongčangu prebiehajú podľa Medzinárodného olympijského výboru (MOV) podľa plánu, no juhokórejskí organizátori by sa mali viac zamerať na úspešné zvládnutie predolympijských testovacích podujatí. Uviedla to šéfka koordinačnej komisie MOV Gunilla Lindbergová po inšpekčnej ceste v dejisku hier.

"Stále je kopec práce, ktorú musia usporiadatelia urobiť. Sú však na dobrej ceste zorganizovať skvelé zimné olympijské hry pre Kórejskú republiku a celý svet," citovala Lindbergovú agentúra AP. Švédska funkcionárka viedla delegáciu MOV na trojdňovej inšpekčnej ceste v Kórejskej republike, kde monitorovala proces výstavby jednotlivých športovísk a s organizátormi diskutovala o prevádzkovom pláne ZOH 2018.

Lindbergová vyjadrila spokojnosť s uplynulými testovacími podujatiami. V Jeongseone sa začiatkom februára uskutočnili preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní, muži absolvovali na olympijskej trati zjazd a super-G. V dejisku ZOH 2018 úspešne testovali aj stredisko v snoubordingu, zdržanie si vyžiadalo testovanie bobovej dráhy, ktorú robotníci nestihli pokryť ľadom. Prvá vážna skúška komplexu tak nebude skôr ako v októbri tohto roku.