Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Švajčiar Feuz vyhral v Lake Louise úvodný zjazd sezóny v Lake Louise

Na snímke Švajčiar Beat Feuz Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentant Martin Bendik bol na štarte s číslom 61.

Lake Louise 25. novembra (TASR) - Švajčiar Beat Feuz zvíťazil v sobotnom úvodnom zjazde Svetového pohára alpských lyžiarov. Súťaž v kanadskom Lake Louise vyhral časom 1:43,76 minúty pred Rakúšanom Matthiasom Mayerom (+0,09 s) a Akselom Lundom Svindalom z Nórska (+0,32). Slovenský reprezentant Martin Bendik bol na štarte s číslom 61.

V Lake Louise panovali v uplynulých dňoch náročné podmienky a lyžiari absolvovali iba jeden z troch plánovaných tréningov. Feuz sa na trať vydal so sedmičkou, pod pol sekundy sa k nemu priblížili iba dvaja súperi z druhej desiatky štartovej listiny. Najprv ho atakoval Svindal s trinástkou, zaradil sa na priebežnú druhú pozíciu s 32-stotinovým mankom. Ešte viac ho ohrozil Mayer, ktorý odštartoval ako pätnásty. V blízkosti lídra sa držal na všetkých medzičasoch, v cieli sa vtesnal medzi Feuza a Svindala.

Tridsaťročný Švajčiar dosiahol ôsme prvenstvo vo SP, piate v zjazde. V super-G má na konte tri triumfy, táto disciplína je v kanadskom stredisku na programe v nedeľu od 20.00 h SEČ.