Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Ruskí bežci na lyžiach Legkov a Belov naďalej nesmú súťažiť

Na archívnej snímke ruský bežec na lyžiach Alexander Legkov . Foto: TASR/AP

Dočasný dištanc udelila dopingová komisia Medzinárodnej lyžiarskej federácie 22. decembra šiestim ruským bežcom na lyžiach pre podozrenie z porušenia antidopingových pravidiel.

Zürich 25. januára (TASR) - Ruskí bežci na lyžiach Alexander Legkov a Jevgenij Belov naďalej nesmú súťažiť. Suspendácia zostala v platnosti aj po ich vypočutí pred dopingovou komisiou Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Informoval o tom právny zástupca ruských reprezentantov Christof Wieschemann, podľa ktorého je rozhodnutie FIS nepochopiteľné. V správe vyšetrovateľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda McLarena, na základe ktorej jeho klientov dočasne potrestali, sú totiž údajne nezrovnalosti. Vyzval preto Medzinárodný olympijský výbor (MOV), aby v lehote do desiatich dní predložil jasné dôkazy o porušení antidopingových pravidiel zo strany oboch bežcov na ZOH 2014 v Soči, alebo aby vyšetrovanie uzavrel.

Zákaz činnosti má aktuálne šestica ruských bežcov na lyžiach, ďalší sú Maxim Vylegžanin, Alexej Petuchov, Julia Ivanovová a Jevgenija Šapovalovová. FIS im dočasný dištanc udelila 22. decembra pre podozrenie z porušenia antidopingových pravidiel, pripomenula agentúra DPA.