Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

MS 2023 v lyžovaní budú vo strediskách Courchevel a Meribel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

MS sa do Francúzska vrátia prvýkrát od roku 2009, keď boli vo Val d’Isere.

Costa Navarino 17. mája (TASR) - Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní sa v roku 2023 uskutočnia vo francúzskych strediskách Courchevel a Meribel. Rozhodlo o tom štvrtkové hlasovanie na kongrese Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v gréckom letovisku Costa Navarino.

Courchevel s Meribelom zdolali rakúsky Saalbach 9:6, rezorty kandidovali na usporiadanie svetového šampionátu premiérovo. V uplynulej sezóne sa v Courcheveli konalo podujatie Svetového pohára žien. MS sa do Francúzska vrátia prvýkrát od roku 2009, keď boli vo Val d’Isere. Nasledujúce MS 2019 budú vo švédskom Aare, o dva roky neskôr ich zorganizuje Cortina d'Ampezzo v Taliansku.

"Spoločná kandidatúra Courchevelu a Meribelu nás veľmi oslovila vďaka špičkovému vybaveniu pre preteky mužov i žien. Francúzski hostitelia nepochybne pripravia excelentné podujatie pre športovcov, médiá a fanúšikov," povedal prezident FIS Gian Franco Kasper na oficiálnej stránke organizácie.

Kongres FIS určil vo štvrtok aj dejiská svetových šampionátov v ďalších odvetviach. MS 2022 v letoch na lyžiach budú v nórskom Vikersunde, MS 2023 v akrobatickom lyžovaní a snoubordingu privíta gruzínske Bakuriani a MS 2023 v severskom lyžovaní (beh na lyžiach, skoky na lyžiach, severská kombinácia) sa uskutočnia v slovinskej Planici.