Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Vlhová bojovala aj so zranením lýtka: Všetko máme pred sebou

Na snímke slovenská slalomárka Petra Vlhová na trati prvého kola otváracieho preteku Svetového pohára, obrovského slalomu v rakúskom Söldene 28. októbra 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenka skončila šestnásta, keď si v druhom kole polepšila o jediné miesto. Neobhájila ôsmu pozíciu z úvodných pretekov minulého ročníka.

Sölden 28. októbra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nastúpila na obrovský slalom Svetového pohára v rakúskom Söldene s menším zranením. Podľa informácií z tímu ju na rozcvičke bolestivo zasiahla do lýtka tyč, ktorá letela dolu traťou. Nešťastný okamih iba potvrdil Vlhovej slová, že sobota nebola jej deň.

Slovenka skončila šestnásta, keď si v druhom kole polepšila o jediné miesto. Neobhájila ôsmu pozíciu z úvodných pretekov minulého ročníka. Jej najlepším umiestnením v obrovskom slalome zostala siedma priečka v americkom Aspene v marci tohto roka. "V sobotu sa stali určité veci, ktoré ma možno trošku zabrzdili. Necítila som sa dobre od prvej jazdy. Už sa snažím na to zabudnúť, čo narobím. Osobne nie som spokojná, lebo viem, ako som jazdila a na čo mám. Tréner mi po prvom kole povedal, že nemám čo riešiť, buď sa môžem zlepšiť, alebo vypadnúť. Snažila som sa ísť naplno, ale v sobotu to nestačilo. Už len zahodiť tento deň za hlavu," povedala Vlhová pre slovenské médiá.



Ouvertúra na ľadovci Rettenbach ponúkla všetkým pretekárkam prvú možnosť súťažne sa porovnať so súperkami. Organizátori museli pre silný vietor trochu posunúť čas začiatku prvého kola, no najmä znížiť bránu štartu o 80 metrov. Vlhová odmietla posudzovať svoj výsledok podľa prírodných pomerov: "Podmienky sú rovnaké pre každého. Je jedno, či fúka, alebo ako je, treba ísť naplno. Nebola to moja jazda, bola som trošku frustrovaná, keď som prišla do cieľa. Človek si to môže sám zhodnotiť, máme ešte dosť práce a všetko pred sebou."

Vlhová zaostala za víťaznou Nemkou Viktoriou Rebensburgovou presne o dve sekundy. Taliansky tréner 22-ročnej slovenskej reprezentantky Livio Magoni netajil nespokojnosť s vystúpením svojej zverenky, ale aj celého tímu. "Petra nepodala výkon. Úprimne, neviem, čo sa stalo. V rozcvičke bola naozaj rýchla, takisto v piatok. Áno, mali sme nehodu na inšpekcii, tyč ju zasiahla do lýtka, celý tím však v sobotu nepracoval dobre. Sme mierne pozadu, zaostali sme o dve sekundy. Nie sú to tri, štyri alebo päť sekúnd, ale nebolo to dobré," skonštatoval Magoni.

Po tradičnom otvorení sezóny v Söldene nasleduje pauza, Vlhová sa nakrátko zastaví doma a potom zamieri do dejiska ďalšej súťaže. Vo fínskom Levi za Severnou polárnou kružnicou je v sobotu 11. novembra na programe prvý špeciálny slalom nového ročníka. "Doma budem dva dni. Do Levi sa teším, je to tam také špecifické. Je to Fínsko, trošku tma, zima, treba sa s tým vyrovnať a uvidíme," pokračovala Vlhová, ktorá bola vlani v Levi tretia. "Nálada je stále rovnaká, vieme, že musíme tvrdo pracovať. Čaká na nás slalom. Prístup je slovenský - práca, práca, práca. Inú šancu nemáme," zdôraznil na záver Magoni.