Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Mlynár podal na medzinárodných pretekoch nadpriemerný výkon, zvíťazil

Slovenský reprezentant Peter Mlynár, archívna snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na 79. ročníku Zlatej lyže v Novom Meste na Morave triumfoval náš reprezentant.

Nové Mesto na Morave 13. januára (TASR) - Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Peter Mlynár triumfoval po piatkovom šprinte voľnou technikou v rámci medzinárodných majstrovstiev ČR aj v sobotňajších pretekoch na 10 km trati klasickou technikou.

"Na štart sa postavili aj pretekári, ktorí takticky včerajší vyčerpávajúci deň vynechali, čo som im hneď na štarte prízvukoval a vyčítal, samozrejme v priateľskom duchu a atmosfére. Po štarte, ale aj v priebehu pretekov som celý čas pociťoval chýbajúcu výbušnosť, ale keďže je klasika moja silná stránka, podarilo sa mi v poslednom kole dostať do vedenia a do cieľa náskok, aj keď tesne, udržať. Lyže boli vynikajúce, dá sa povedať, že to už býva pri našom skúsenom servise na čele s Ondrejom Benkom-Rybárom, pravidlom," povedal Mlynár po pretekoch na 79. ročníku Zlatej lyže v Novom Meste na Morave.

"Dnes nadpriemerný výkon od Petra, ktorý nás potešil, avšak prekvapil menej ako včerajšie víťazstvo. Väčšina jeho súperov sa včerajších šprintov nezúčastnila, v čom vidím jeho nevýhodu, ale vďaka vynikajúcemu servisu sa Petrovi podarilo zvíťaziť aj dnes. Tréning sme zameriavali na Svetový pohár v Toblachu, kde sa mal bežať taktiež šprint voľnou technikou a tímový šprint, kde sme však nevycestovali a tréning sme zúročili na Majstrovstvách Českej republiky," doplnil Mlynára jeho tréner Peter Žiška.