Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zimné športy

Vancover bude diskutovať o potenciálnej kandidatúre na ZOH 2030

Mesto Vancouver Foto: TASR/AP

Výhodou Vancouveru je dobrá infraštruktúra, ktorú vybudovali pred dvadsiatimi rokmi, Furlong je presvedčený o jej využiteľnosti aj pre rok 2030.

Vancouver 3. novembra (TASR) - Vancouverská radnica v stredu otvorí verejnú diskusiu o možnosti usporiadania zimných olympijských hier v roku 2030. S nápadom prišiel ešte vo februári bývalý šéf organizačného výboru ZOH 2010 John Furlong, pôvodne sa mali otázkou zaoberať už v apríli, pre pandémiu koronavírusu však termín posunuli až na november.

S návrhom súhlasí aj členka mestskej rady Melissa De Genová, ktorá verí, že ide o veľkú príležitosť a Vancouver by sa mal pridať k ďalším uchádzačom španielskej Barcelone, japonskému Sapporu a americkému Salt Lake City: "Bol by škoda prísť o túto možnosť. Ako členka mestskej rady musím zvažovať všetky príležitosti, ktoré môžu obohatiť toto mesto a jeho obyvateľov."

Výhodou Vancouveru je dobrá infraštruktúra, ktorú vybudovali pred dvadsiatimi rokmi, Furlong je presvedčený o jej využiteľnosti aj pre rok 2030. "Ide o vzácnu príležitosť. Boli by sme prvá krajina, ktorá by mohla pri kandidatúre povedať 'máme jasný plán'. Navyše, spoločnosť nikdy nepotrebovala väčšiu vzpruhu ako v tejto zložitej dobe. Hry v roku 2030 by určite pozdvihli ducha mesta," citoval Furlonga portál insidethegames.biz.