Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zimné športy

Paralympijské-Curling: Slováci na MS vo Wetzikone zdolali Švajčiarov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do B-kategórie MS zostupujú až tri tímy.

Wetzikon 4. marca (TASR) - Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku vybojovali na MS 2020 vo Wetzikone ďalšie dve víťazstvá. Domácich Švajčiarov v utorok rozdrvili 9:1 a večer si tesne poradili aj s Českom 7:6. Po 7. kole patrí Slovákom v tabuľke šiesta priečka spoločne s Lotyšskom.

"Ráno proti domácim Švajčiarom sme očakávali ťažký zápas. Aj napriek prísnym opatreniam proti šíreniu koronavíru navštevuje zápasy domácej reprezentácie veľké množstvo fanúšikov. Tí ich poháňajú a sú akoby ich piatym hráčom. Na zápas sme sa dobre pripravili a už v prvom ende sme Švajčiarom zobrali vietor z plachiet. Nepustili sme ich do žiadnej akcie. Na našu útočnú hru nemohli nájsť protizbraň. Konečný výsledok 9:1 v náš prospech reálne odzrkadľuje dianie na ľade," zhodnotil prvý utorkový duel tréner SR František Pitoňák.

Vo večernom zápase Slováci zúročili, že už desať rokov hrávajú v Prahe medzinárodnú curlingovú ligu a preto súpera veľmi dobre poznajú. "V prvej polovici sme súperom odskočili na štyri body - 6:2. Cez prestávku som hráčov nabádal, aby nepodľahli ilúzii ľahko získaného víťazstva a aby bojovali až do konca zápasu. Česi zvýšili tlak a postupne znižovali náš náskok. Rozhodovalo sa až v úplnom závere zápasu. Náš kapitán Radko Ďuriš opäť potvrdil, že má nervy zo železa a posledným kameňom rozhodol o našom tesnom víťazstve 7:6," dodal tréner pre spv.sk.

Do B-kategórie MS zostupujú až tri tímy. Slovákov čakali v stredu dôležité zápasy s Estónskom a Kórejskou republikou. "Veľmi radi by sme si udržali príslušnosť v A-kategórii MS aj pre budúci rok, aby sme získali dostatok kvalifikačných bodov pre účasť na zimné paralympijské hry 2022 v Pekingu," dodal František Pitoňák.