Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Paralympionička Farkašová získala zlato v super-G: Skvelé preteky

Slovenská lyžiarka Henrieta Farkašová. Foto: TASR/AP

Farkašová získala na prebiehajúcich MS už druhý cenný kov, v stredu si vyjazdila striebro v zjazde.

Tarvisio 26. januára (TASR) - Slovenská paralympionička Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou sa stali majsterkami sveta v super-G na MS v zjazdovom lyžovaní v talianskom Tarvisiu. Druhá skončila v kategórii zrakovo znevýhodnených žien so stratou viac ako štyroch sekúnd Belgičanka Eleonor Sanaová, tretie miesto obsadila Američanka Danelle Umsteadová. Farkašová získala na prebiehajúcich MS už druhý cenný kov, v stredu si vyjazdila striebro v zjazde.

"Tešíme sa z víťazstva. Preteky boli skvelé. Štart bol síce taký opatrnejší, ale potom som sa rozbehla a myslím si, že zvyšok trate som prešla dobre. Konečný pocit z jazdy nebol až taký dobrý, ale lesk medaily je krajší," povedala Farkašová po zlatej jazde.

O ďalšiu medailu sa na svetovom šampionáte postaral Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom, ktorý v kategórii zrakovo znevýhodnených mužov získal striebro v super-G. Za víťazom Maxom Marcouxom z Kanady zaostal o sekundu. "Myslím, že to musím hodnotiť pozitívne. Jazda bola na vysokej úrovni. Mali sme dobrý kontakt, spolupracovali sme dobre spolu a odzrkadlilo sa to na druhom mieste," vyjadril sa Krako.

Na štvrtom mieste skončil Miroslav Haraus (+2,06), siedmu priečku obsadil ďalší slovenský reprezentant Marek Kubačka.

MS v zjazdovom lyžovaní - super-G:

ženy - zrakovo znevýhodnené: 1. HENRIETA FARKAŠOVÁ (SR) 1:10,02 min., 2. Eleonor Sanaová (Bel.) +4,32 s, 3. Danelle Umsteadová (USA) +6,51

muži - zrakovo znevýhodnení: 1. Max Marcoux (Kan.) 1:04,22 min., 2. Jakub KRAKO (SR) +1,00 s, 3. Giacomo Bertagnolli (Tal.) +1,60, 4. Miroslav HARAUS (SR) +2,06, ..., 7. Marek KUBAČKA (SR) +11,24