Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zimné športy

Hannu Manninen sa vo veku 38 rokov vráti na scénu Svetového pohára

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Tridsaťosemročný Manninen sa medzičasom venoval licencii pilota. V minulosti bol úhlavným súperom súčasného trénera nemeckej reprezentácie Ronnyho Ackermanna, vynikal predovšetkým v bežeckej časti.

Lahti 5. januára (TASR) - Na severskú kombináciu čaká návrat jedného z velikánov tohto zimného odvetvia. Cez víkend sa v pretekoch Svetového pohára vo fínskom Lahti predstaví domáci Hannu Manninen, ktorý ukončil aktívnu činnosť už pred šiestimi rokmi.

Tridsaťosemročný Manninen sa medzičasom venoval licencii pilota. V minulosti bol úhlavným súperom súčasného trénera nemeckej reprezentácie Ronnyho Ackermanna, vynikal predovšetkým v bežeckej časti. Nazbieral 48 individuálnych prvenstiev vo SP, štyrikrát zvíťazil v celkovom hodnotení, tri razy sa stal majstrom sveta a získal tri olympijské kovy (zlato - Salt Lake City 2002, striebro - Nagano 1998, bronz - Turín 2006) v tímovej súťaži na 4x5 kilometrov.

"Dúfam, že v Lahti dosiahnem čo najlepší výsledok v momentálnej situácii a snáď získam aj dáke body do Svetového pohára," povedal Manninen pre oficiálnu stránku Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).