Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Medlová sa na X Games zranila, Hliničan: Verím, že stihne MS

Na snímke reprezentantka v snoubordových disciplínach Klaudia Medlová. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Podľa prvých prognóz čaká slovenskú snoubordistku približne 4 až 5 týždňová maródka.

Aspen 27. januára (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová skončila po piatkovom Big Air na prestížnych X Games v nemocnici, keď si pri prvom pokuse poranila chrupavku v oblasti rebier. Podľa prvých prognóz ju čaká približne 4 až 5 týždňová maródka.

"Sme v nemocnici, lekár diagnostikoval Klaudii poškodenú chrupavku v mieste, kde sa spája rebro s kosťou. Nie je to nič vážne, čoho sme sa najskôr obávali. Liečenie bude trvať približne mesiac. Môže to byť viac, ale aj menej. Ja osobne som optimista a verím v priaznivejší scenár liečby. Dúfam, že sa Klaudia uzdraví, oddýchne si a do marcových majstrovstiev sveta v Sierra Nevade bude v poriadku," informoval TASR priamo z dejiska pretekov v americkom Aspene tréner Medlovej a šéf Úseku snoubordingu Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) Marek Hliničan.

Dvadsaťtriročnú freestyleovú špecialistku klasifikovali vinou zranenia na poslednom 8. mieste, preteky sa skončili triumfom iba 16-ročnej domácej reprezentantky Hailey Langlandovej. Pre Medlovú mala byť účasť na X Games ocenením jej kvalitných výkonov, ktoré predvádza v seriáli Svetového pohára. Vlani na akcii, ktorá sa v zámorí teší veľkej popularite, obsadila 7. miesto. Teraz si o priečku pohoršila, lenže väčšiu dôležitosť ako umiestnenie má jej zdravie.

X Games sú najpopulárnejšie a najsledovanejšie podujatie extrémnych športov na svete s vyše 20-ročnou tradíciou. Súťažiacich si vyberá a pozýva organizátor. "Pozvánka na X Games znamená pre Klaudiu veľmi veľa, keďže je mnoho špičkových snoubordistov z celého sveta, ktorí sa na scéne pohybujú už dlhú dobu a dosahujú kvalitné výsledky, ale pozvánku na toto podujatie nedostali. Z hľadiska marketingu je to pre Klaudiu a slovenský snoubording veľká vec, pretože X Games sledujú milióny divákov. Zároveň je to skvelá príležitosť zmerať si sily s najlepšími na svete. Žiaľ, tento rok to nevyšlo podľa našich predstáv..." dodal Hliničan.

Zranenie jeho zverenky prišlo v čase intenzívneho zápolenia o body do hodnotenia Svetového pohára i o miestenku na ZOH 2018 v Pjongčangu. Medlová v tejto sezóne obsadila v prestížnom seriáli dvakrát tretie miesto v Big Air - v Copper Mountain a Moskve, do top 10 sa zaradila v Alpensii (8. miesto) i Mönchengladbachu (7. miesto). Minulý piatok vo švajčiarskom Laaxe skončila piata v slopestyle. V celkovej klasifikácii SP jej patrí 3. miesto. V sobotu mala na X Games štartovať v slopestyle a následne pokračovať v zámorskom turné pretekmi v Mammoth Mountain a Quebecu.

X Games - Big Air:

ženy: 1. Hailey Langlandová (USA) 66,00, 2. Anna Gasserová (Rak.) 64,00, 3. Julia Marinová 61,00, 4. Jamie Andersonová (obe USA) 57,00, 5. Katie Ormerodová (V. Brit.) 53,00, 6. Kjersti Östgaardová Buaasová (Nór.) 35,00, 7. Cheryl Maasová (Hol.) 35,00, 8. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 9,00