Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zimné športy

Rakúsky vyšetrovateľ tvrdí, že dopingový škandál porastie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prokuratúra v Innsbrucku už v pondelok potvrdila vyšetrovanie cyklistu Stefana Denifla v súvislosti s krvným dopingom.

Viedeň 5. marca (TASR) - Dopingový škandál, ktorý odštartovala minulotýždňová razia na majstrovstvách sveta v severských lyžiarskych disciplínach v Seefelde, porastie. Rakúsky vyšetrovateľ Dieter Csefan to uviedol v utorok pre agentúru APA.

Prokuratúra v Innsbrucku už v pondelok potvrdila vyšetrovanie cyklistu Stefana Denifla v súvislosti s krvným dopingom. Tridsaťjedenročný Denifl a ďalší rakúsky cyklista Georg Preidler sa v priebehu niekoľkých dní priznali k dopingu. Okrem nich vyšetrujú aj ich krajanov bežcov na lyžiach Maxa Haukeho a Dominika Baldaufa, ktorých polícia zadržala počas minulotýždňovej razie v Seefelde.

"Som presvedčený, že obvineniam budú čeliť aj ďalší ľudia," povedal Csefan, ktorý nevylúčil, že pôjde aj o ďalších športovcov.

Doteraz spolu zatkli deväť ľudí podozrivých z participácie na medzinárodnej dopingovej sieti. Na čele skupiny údajne stojí nemecký lekár Mark Schmidt. Medzi zadržanými športovcami boli aj dvaja Estónci a kazašský dvojnásobný strieborný medailista z MS Alexej Poltoranin. Úrady už skôr predpokladali, že dopingový škandál sa rozšíri aj na ďalšie športové odvetvia.