Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zimné športy

Zimná univerziáda vo švajčiarskom Luzerne sa uskutoční v decembri 2021

Na snímke víťazi mužskej bežeckej štafety na 4x7,5 km z Ruska zľava: Andrej Feller, Artem Nikolajev, Raul Sakirzianov, Andrej Larkov na 27. Svetovej zimnej univerziády na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. januára 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pôvodne sa malo podujatie konať v januári 2021, v dôsledku pandémie nového koronavírusu organizátori oznámili termínový posun.

Zürich 6. novembra (TASR) – Svetová zimná univerziáda sa vo švajčiarskom meste Luzern uskutoční v decembri 2021. Nový termín podujatia, pripadajúci na 11. až 21. decembra 2021, schválil v piatok výkonný výbor Medzinárodnej federácie univerzitného športu (FISU).

Pôvodne sa malo podujatie konať v januári 2021, v dôsledku pandémie nového koronavírusu organizátori oznámili termínový posun. Prezident FISU Oleg Matycin v reakcii vyjadril radosť, že sa podujatie v plánovanom dejisku uskutoční. „Som veľmi potešený, že spolu so všetkými zainteresovanými stranami sa nám podarilo nájsť riešenie a nový termín," dodal pre agentúru TASS šéf univerzitného športu.