Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Stromková skončila v slopestyle na konečnej 19. priečke

Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková, archívne foto Foto: TASR/AP

Slovenka zajazdila v kvalifikácii čistú jazdu s počtom bodov 76,80. Ani relatívne vysoké bodové hodnotenie jej však nezabezpečilo miestenku vo finále, čo len potvrdilo vysokú úroveň pretekov.

Corvatch-Silvaplana 4. marca (TASR) - Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková obsadila v piatkovej kvalifikácii slopestyle na finálovom podujatí Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku Corvatch-Silvaplana 11. miesto, ktoré jej nestačilo na prienik do finále. V celkovom hodnotení SP skončila na konečnej 19. priečke.

Stromková zajazdila v kvalifikácii čistú jazdu s počtom bodov 76,80. Ani relatívne vysoké bodové hodnotenie jej však nezabezpečilo miestenku vo finále, čo len potvrdilo vysokú úroveň pretekov. "S umiestnením Zuzany Stromkovej som spokojný. V dnešných pretekoch sa zišla absolútna ženská svetová špička a preto považujem 11. miesto za úspech. Samozrejme, vieme, na čom musíme zapracovať, aby sme zostali stále konkurencieschopní," uviedol v správe zaslanej TASR reprezentačný tréner Tomáš Murgáč.

"Som rada, že som sa po zranení mohla vrátiť do pretekov Svetového pohára, vyskúšať si olympijskú trať a odísť finále SP vo Švajčiarsku. Umiestnenia na týchto pretekoch do 13. miesta mi dávajú nádej do podujatí budúcoročného seriálu Svetového pohára, ktoré budú nominačnými pretekmi na OH," vyslovil sa Stromková.

V mužskej súťaži v Corvatch-Silvaplana sa predstavil aj slovenský reprezentant Igor Janckulík, ktorý sa umiestnil na 62. pozícii.

SP v akrobatickom lyžovaní v Corvatch-Silvaplana - slopestyle:

muži:
1. Andri Ragettli (Švajč.) 91,20
2. Fabian Boesch (Švajč.) 89,40
3. Oystein Braatennor (Nór.) 88,80
...
62. Igor JANCKULÍK (SR) 30,20

ženy:
1. Emma Dahlströmová (Švéd.) 82,00
2. Giulia Tannová (Švajč.) 73,40
3. Maggie Voisinová (USA) 69,60
...
11. Zuzana STROMKOVÁ (SR) 76,80