Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Tituly v slalome s prehľadom získali Velez-Zuzulová a Adam Žampa

Na snímke slovenská reprezentantka Veronika Velez-Zuzulová Foto: TASR - Branislav Račko

Na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v Jasnej obaja úspešní lyžiarski reprezentanti zvíťazili s prehľadom, keď si veľké náskoky pred konkurenciou vytvorili už v 1. kole.

Jasná 9. marca (TASR) - Veronika Velez-Zuzulová a Adam Žampa podľa očakávania získali v utorok národné tituly v slalome. Na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v Jasnej obaja úspešní lyžiarski reprezentanti zvíťazili s prehľadom, keď si veľké náskoky pred konkurenciou vytvorili už v 1. kole.

Skúsená 31-ročná Velez-Zuzulová, ktorá pod Chopkom v nedeľu skončila v slalome Svetového pohára tretia, mala veľkú súperku v ďalšej poprednej pretekárke Petre Vlhovej. Svojej 20-ročnej kolegyni z SP ušla v prvej jazde o 1,29 s. Nakoniec slávila svoj deviaty titul majsterky Slovenska a siedmy v slalome s náskokom dvoch sekúnd a 11 stotín. Tretie miesto obsadila Martina Dubovská, Slovenka jazdiaca za českú reprezentáciu.

"Pretekalo sa mi veľmi dobré, bolo to výborne pripravené, najmä z hľadiska trate. Som rada, že som sa tu mohla zúčastniť," povedala Velez-Zuzulová, ktorá v stredajšom obrovskom slalome neštartuje: "Dnes cestujem do Bratislavy, zajtra do Francúzska a tam sa budem pripravovať na preteky Svetového pohára v St. Moritzi."

Adam Žampa mal tiež súpera v reprezentačnom kolegovi. Mateja Falata v 1. kole zdolal o niečo vyše polsekundy a napokon 25-ročný borec zvíťazil o 98 stotín a získal svoj ôsmy titul národného šampióna, štvrtý medzi hustými bránkami. Tretie miesto obsadil Martin Hyška (++,74 s.).

"Som veľmi rád, že som dnes mohol štartovať na majstrovstvách Slovenska. Podujatie bolo veľmi dobre zorganizované a malo vysokú úroveň. Teším sa, že prišli aj fanúšikovia a aj vyhodnotenie slalomu bolo pre mňa príjemným prekvapením. Snehové podmienky na preteky boli vynikajúce, napriek nepriazni počasia v prvom kole," zdôraznil slalomový majster SR.


Výsledky MSR v slalome v Jasnej:

Muži:

1. Adam Žampa (VŠC Dukla B. Bystrica) 1:22,69
2. Matej Falat (SAK Drienica-Lysá) +0,98
3. Martin Hyška (HLK Humenné) +1,74
4. Adam Chrapek (Poľ.) +2,49
5. Dan Paulus (ČR) +3,36)
...
8. Matej Kutlík (ŠK Kubínska Hoľa) +3,73
9. Andreas Žampa (VŠC Dukla) +4,08

Ženy:

1. Veronika Velez-Zuzulová (LO SKI-ZU Bratislava/ VŠC Dukla) 1:20,75 min.
2. Petra Vlhová (Ski Team Vlha Liptovský Mikuláš/ VŠC Dukla) +2,11,
3. Martina Dubovská (ČR) +2,93
4. Tereza Kmochová (ČR) +4,88
5. Veronika Čamková (ČR) +5,30
...
8. Tereza Jančová (SR) +7,86