Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Vlhová chce v novej sezóne jazdiť všetky disciplíny

Na archívnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová si pochvaľuje celkové podmienky v Dukle.

Banská Bystrica 12. októbra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová chce v novej sezóne alpského Svetového pohára jazdiť všetky disciplíny. Prioritou však pre ňu zostávajú slalom, obrovský slalom a paralelný slalom.

"Plánujem si zajazdiť všetky disciplíny, no aj organizátori chcú zabrániť tomu, aby sa niektoré lyžiarky objavovali na všetkých pretekoch. Preto aj kalendár pretekov tvoria tak, aby sa to nedalo stíhať," uviedla Vlhová v tlačovej správe VŠC Dukla Banská Bystrica.

Vlhová si pochvaľuje celkové podmienky v Dukle: "Podporu zo strany VŠC DUKLA vnímam veľmi pozitívne, je veľká - či už ide o fyzioterapiu, finančnú podporu, ako aj poskytnutie auta na naše neustále cestovanie." Letnú prípravu absolvovala v Európe, najmä na rakúskych a talianskych ľadovcoch.

Najbližšie ju čaká tréning na ľadovci Rettenbach v rakúskom Söldene, kde v posledný októbrový víkend odštartuje nový ročník SP. V obrovskom slalome sa okrem nej predstavia aj bratia Andreas a Adam Žampovci. Vlhová bude mať v novej sezóne pri sebe osvedčený tím, v ktorom nastala iba jedna zmena, keď slovenského servismana vymenil taliansky.