Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

VIDEO: Takto akčne trénuje Petra Vlhová. Zapojila padák aj motorku

Na snímke slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová počas tréningu pri oficiálnom stretnutí s novinármi. Súčasťou prípravy Vlhovej je aj jazda na motorke. V Liptovskom Mikuláši 21. augusta 2017. Foto: TASR - Andrej Galica

Od začiatku septembra chce 22-ročná lyžiarka popracovať na technike. V súčasnosti hrá hlavnú úlohu v jej príprave kvantita, postupne by ju mala nahradiť kvalita a dolaďovanie menších chýb.

Liptovský Mikuláš 21. augusta (TASR) - Úspešná slovenská reprezentantka v alpskom lyžovaní Petra Vlhová v týchto dňoch pomaly končí kondičnú prípravu na novú sezónu. Jej pevnou súčasťou boli toto leto aj tréningy na motokrosovom motocykli. Už od utorka na ňu čaká týždňová dovolenka v Chorvátsku.



"Počas letnej prípravy som behala s padákmi, skúšala som rôzne koordinačné cvičenia, napríklad s fitloptami. Mám za sebou tiež silové tréningy a v tomto roku sme do plánu zaradili aj motorku. Veľa ľudí si myslí, že sa vozím len tak pre radosť, no v skutočnosti na nej trénujem rovnováhu, odvahu, koordináciu a posilňujem celé telo," povedala Vlhová na pondelňajšom stretnutí s novinármi, ktoré sa uskutočnilo v jej rodnom Liptovskom Mikuláši.



Od začiatku septembra chce 22-ročná lyžiarka popracovať na technike. V súčasnosti hrá hlavnú úlohu v jej príprave kvantita, postupne by ju mala nahradiť kvalita a dolaďovanie menších chýb. "Všetko ide podľa plánu a je to na dobrej ceste. Po dvoch úspešných sezónach mám ambície zdvihnúť latku ešte vyššie. V obrovskom slalome sa momentálne cítim veľmi dobre, rovnako aj v slalome. Prekonať minulú sezónu však bude ťažké. Blížia sa aj zimné olympijské hry, kde sa chcem umiestniť čo najvyššie," skonštatovala Vlhová, ktorá absolvuje prvé preteky koncom októbra.



"Teraz si potrebujem oddýchnuť, keďže od apríla fungujem bez pauzy. Mám za sebou maturitu a bolo to naozaj veľmi náročné. V utorok preto odchádzam na dovolenku nabrať nové sily. V prvej polovici septembra pôjdeme do lyžiarskej haly, odtiaľ sa presunieme do Rakúska na ľadovec Hintertux. V októbri možno ešte stihneme ísť do Söldenu a už to tu máme, na konci mesiaca sú prvé preteky," ozrejmila Vlhová najbližšie plány.

V minulej sezóne triumfovala v slalome v Aspene, na stupňoch víťazov stála aj v Záhrebe a Levi. Na pozitívnom hodnotení zimy mal významný podiel jej záver, keď v Aspene zvíťazila v záverečnom slalome Svetového pohára. Z triumfu sa tešila o to viac, že ho dosiahla na domácom snehu americkej rivalky Mikaely Shiffrinovej.