Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zimné športy

Björndalenov sen sa definitívne rozplynul, Nóri ho nenominovali na ZOH

Nór Ole Einar Bjorndalen. Foto: TASR/AP

Najúspešnejší športovec v histórii ZOH nesplnil kvalifikačné kritériá Nórskeho biatlonového zväzu.

Oslo 15. januára (TASR) - Legendárny biatlonista Ole Einar Björndalen si nesplní sen o svojej siedmej účasti na zimných olympijských hrách. Najúspešnejší športovec v histórii ZOH nesplnil kvalifikačné kritériá Nórskeho biatlonového zväzu a chýba v nominácii do Pjongčangu.

"Výsledky, ktoré Ole Einar Björndalen počas sezóny Svetového pohára dosiahol, nie sú dostatočne dobré. Žiaľ, nesplnil nominačné podmienky," uviedol športový riaditeľ nórskeho zväzu Tore Övrebö podľa stanice TV2.

Čoskoro 44-ročný Björndalen mal poslednú šancu vybojovať si miestenku na ZOH 2018 minulý týždeň v Ruhpoldingu, kde musel v pretekoch jednotlivcov na 20 kilometrov skončiť do 6. miesta, dobehol však až v piatej desiatke. V priebežnom poradí SP mu patrí 42. pozícia a je siedmy najlepší Nór, pričom do Pjongčangu odletia šiesti.

Dvadsaťnásobný majster sveta v Kórejskej republike nerozšíri svoju úctyhodnú zbierku ôsmich zlatých, štyroch strieborných a jednej bronzovej medaily na ZOH. Prvý kov získal ešte v Nagane 1998. Okrem toho sa 94-krát tešil z triumfu v pretekoch Svetového pohára.

Björndalen sa napriek tomu chce v Pjongčangu objaviť aspoň v úlohe diváka, rád by povzbudzoval svoju manželku, trojnásobnú olympijskú víťazku z Bieloruska Darju Domračevovú.