Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Windsor bude prvým austrálskym domorodým zimným olympionikom

Harley Windsor a Jekaterina Alexandrovska. Foto: wikipedia.org

Na ZOH 2018 v Pjongčangu bude štartovať v súťaži športových dvojíc spoločne s ruskou rodáčkou Jekaterinou Alexandrovskou.

Sydney 9. novembra (TASR) - Harley Windsor sa vo februári stane prvým austrálskym domorodým zimným olympionikom. Na ZOH 2018 v Pjongčangu bude štartovať v súťaži športových dvojíc spoločne s ruskou rodáčkou Jekaterinou Alexandrovskou.

Úradujúci juniorskí majstri sveta si vyjazdili olympijskú miestenku vďaka tretiemu miestu na OH kvalifikácii v nemeckom Oberstdorfe. Vo štvrtok padla definitíva, že v Pjongčangu budú súčasťou austrálskeho tímu. "Domorodá kultúra bola vždy významnou súčasťou môjho života a som na to hrdý," citovala slová 21-ročného Windsora agentúra AP.

Najslávnejšou austrálskou domorodou športovkyňou štartujúcou na olympiáde bola Cathy Freemanová. Na OH 2000 v Sydney zapálila olympijský oheň a na domácej pôde získala zlatú medailu v nehu na 400 m. "Keď som bol dieťa, Cathy bola pre mňa obrovskou inšpiráciou. Bol som jej veľký priaznivec. Obdivoval som na nej, aké úsilie vynaložila na to, aby dosiahla úspech," dodal Windsor.