Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Finálový zápas žien tretíkrát v sérii v réžii zámorských tímov

Americká hráčka Hilary Knightová (vľavo) dáva gól fínskej brankárke Noore Ratyovej v semifinálovom zápase ženského hokejového turnaja Fínsko - USA na XXIII. ZOH v kórejskom Kangungu 19. februára 2018. Foto: TASR/AP

Američanky nastúpia vo štvrtkovom finále proti Kanade.

Kangnung 19. februára (TASR) - Reprezentantky USA sa stali prvými finalistkami ženského hokejového turnaja na ZOH v Pjongčangu. V pondelkovom prvom semifinálovom zápase zvíťazili v Hokejovom centre v Kangnungu nad Fínkami suverénne 5:0. Dvoma gólmi a asistenciou sa na triumfe podieľala Dani Cameranesiová. V zápase malo svoje zastúpenie aj Slovensko, keď z pozície hlavnej rozhodkyne duel viedla Nikoleta Celárová.

Súperkami amerických hokejistiek vo finálovom stretnutí budú Kanaďanky, ktoré v druhom semifinále dominovali rovnakým spôsobom ako USA v tom prvom a hladko vyhrali nad tímom OŠ z Ruska 5:0.

Zámorské tímy sa už na turnaji raz stretli. V základnej A-skupine vyhrali reprezentantky z krajiny "javorových listov" 2:1. Finálový súboj je na programe vo štvrtok o 5.10 SEČ. Bude to už tretie olympijské ženské finále za sebou, v ktorom nastúpi Kanada a USA vo vzájomnej konfrontácii.

Hokej - ženy - semifinále:

USA - Fínsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly:
3. Marvinová (Pelkeyová, Dugganová), 19. Cameranesiová, 34. J. Lamoureuxová-Davidsonová (Panneková, Cameranesiová), 34. Knightová (Morinová, Coyneová), 41. Cameranesiová (Kesselová, Brandtová)

Kanada - OŠR 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Góly:
2. Wakefieldová (Spoonerová, Turnbullová), 24. Poulinová (Daoustová), 42. Wakefieldová (Fortinová, Turnbullová), 43. Clarková (Staceyová, Mikkelsonová), 55. Johnstonová (Daoustová, Irwinová)


Tréner USA neočakáva trest pre kapitánku Dugganovú


Tréner amerických hokejistiek Robb Stauber neočakáva trest pre kapitánku svojho tímu Meghan Dugganovú za kolíziu s Fínkou Ronjou Savolainenovou. Incident sa stal počas pondelňajšieho semifinále ženského turnaja na olympiáde v Pjongčangu, v ktorom USA vyhrali nad Fínskom 5:0.

Po nepríjemnom strete dvoch hráčok ostala fínska reprezentantka ležať na ľadovej ploche a po niekoľkých minútach ošetrovania odišla z ihriska za pomoci lekárskeho tímu. Savolainenová je podľa vlastných slov v poriadku, čo teší aj Američanku. "Som veľmi rada, že bola schopná vstať z ľadu. Náš tím chce hrať vždy čisto a podľa pravidiel," povedala podľa agentúry AP Dugganová.