Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia ZOH 2018

Skiatlon na ZOH ovládli Nóri, vyhral Krüger

Nórsky bežec na lyžiach Simen Hegstad Krüger získal zlatú medailu v nedeľňajšom skiatlone mužov na 15 km+15 km na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Foto: TASR/AP

Striebro ukoristil Martin Johnsrud Sundby s mankom osem sekúnd.

Pjongčang 11. februára (TASR) - Nórsky bežec na lyžiach Simen Hegstad Krüger získal zlatú medailu v nedeľňajšom skiatlone mužov na 15 km+15 km na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Aj ďalšie dve medailové pozície obsadili jeho krajania. Striebro ukoristil Martin Johnsrud Sundby s mankom osem sekúnd a bronz Hans Christer Holund (+9,9 s).

Preteky sa pre Krügera pritom nezačali najlepšie, keď krátko po štarte spadol, zlomil si paličku a prepadli cez neho aj dvaja Olympijskí športovci z Ruska. Ani to však nezabránilo jeho ceste za zlatom. Do cieľa dorazil v čase 1:16:20 h.

"Bol som trochu frustrovaný. Moje prvé olympijské preteky a začali sa najhorším možným spôsobom. Musel som ostať pokojný. Vedel som, že sú tam dosť rýchli pretekári a tiež, že ich musím striasť pred finišom. Keď som si vypracoval niekoľkometrový náskok, išiel som za víťazstvom a nehľadel som späť," povedal dvadsaťštyriročný víťaz.

Obhajca trofeje zo Soči Švajčiar Dario Cologna sa musel uspokojiť so šiestym miestom. Líder Svetového pohára Johannes Hoesflot Klaebo skončil v mrazivom počasí na desiatej priečke.



výsledky:

1. Simen Hegstad Krüger (Nór.) 1:16:20 h,
2. Martin Johnsrud Sundby (Nór.) +8 s,
3. Hans Christer Holund (Nór.) +9,9,
4. Denis Spizov (OŠR) +12,7,
5. Maurice Manificat (Fr.) +14,2,
6. Dario Cologna (Švaj.) +25,1,
7. Andrew Musgrave (V.Brit.) +25,7,
8. Alex Harvey (Kan.) +33,4,
9. Martin Jakš (ČR) +33,8,
10. Johannes Hoesflot Klaebo (Nór.) +43,4