Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Arbitrážny súd ešte nevypočul dopingového hriešnika Krušelnického

Alexander Krušelnicky. Foto: TASR/AP

Krušelnickij získal na ZOH 2018 spolu so svojou ženou Anastasiou Bryzgalovovou bronz v mixe. Podľa ruských médií však mal pozitívny test na meldónium.

Pjongčang 20. februára (TASR) - Športový arbitrážny súd (CAS) zatiaľ nevypočul Alexandra Krušelnického z tímu Olympijských športovcov z Ruska. Reprezentant v curlingu mal na ZOH v Pjongčangu pozitívny dopingový test.

Generálny tajomník CAS Matthieu Reeb v utorok pre agentúru DPA povedal, že športovca ešte nevypočuli. CAS otvoril prípad v pondelok. Krušelnickij získal na ZOH 2018 spolu so svojou ženou Anastasiou Bryzgalovovou bronz v mixe. Podľa ruských médií však mal pozitívny test na meldónium. Látka je na zozname zakázaných prostriedkov od 1. januára 2016.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) uložil Rusku pokutu vo výške 15 miliónov dolárov, ktorú mu uložil ako sankciu za dopingové škandály. Hovorca MOV Mark Adams v utorok nechcel potvrdiť, či už bola suma zaplatená. "Nebudem dávať aktualizáciu každý deň, či Rusi zaplatili, alebo nie. Máme jasné kritériá."

Krušelnického prípad bude mať veľký vplyv na rozhodnutie MOV, ktorý zvažoval, že umožní Rusom niesť pri záverečnom ceremoniáli národnú vlajku.