Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

PÄTNÁSTY DEŇ na ZOH: Ledecká išla na to, nórski bežci tiež

Česká snoubordistka Ester Ledecká (uprostred) pózuje po zisku zlatej medaily v paralelnom obrovskom slalome na ZOH v Pjongčangu 24. februára 2018. Striebro získala Nemka Selina Jörgová (vľavo), bronz jej krajanka Ramona Theresia Hofmeisterová. Ledecká sa postarala tak o historický zápis, stala sa prvou ženou, ktorá na jednej zimnej olympiáde získala zlatú medailu v dvoch rozličných športových odvetviach. Pred týždňom senzačne zvíťazila v super-G. Foto: TASR

S prehľadom vyhrala na svojej materskej snehovej doske paralelný obrovský slalom a vošla do histórie.

Pjongčang 24. februára (TASR) - Ester Ledeckej zákonite patril prvý z troch sobotňajších príbehov upútavky Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018). Česká snoubordistka išla na to po tom, ako sa jej podarilo nečakane rozbiť bank v lyžiarskom super-G. S prehľadom vyhrala na svojej "materskej" snehovej doske paralelný obrovský slalom a vošla do histórie.

Slovenské zjazdárske kvarteto neuspelo v súťaži tímov a tak predčasne v prvom kole paralelky vlastne vyvrcholila súťažná účasť výpravy. Pri všetkej úcte k borcom v behu na lyžiach, sobotný mužský a nedeľný ženský maratónom nedával žiadne reálne nádeje na výraznejší výsledok.

DEŇ 15 od otvorenia ZOH v Pjongčangu mal na programe súťaže v 7 športových odvetviach a na 8 podujatiach sa rozdávali medaily.

Tri príbehy OIS:

DVOJITÁ LEDECKÁ?: Po zisku zlata ako zjazdárka v super-G bola Češka Ester Ledecká na ceste napísať kúsok histórie víťazstvom v snoubordovom paralelnom obrovskom slalome.

CURLINGOVÍ KRÁLI: Švédsko a USA sa stretli vo finále curlingu mužov, ani jedna krajina titul ešte nezískala.

VYRÁŽA SA DO DIAĽKY:
Hromadná klasická 50-ka mužov v behu na lyžiach je maratónsky test síl. Nóri doteraz vyhrali na týchto ZOH štyri z piatich zlatých medailí v mužskej kategórii.

Vyslaní redaktori TASR ph ak