Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia ZOH 2018

Sánkar Ninis je po tretej jazde na 25. mieste, vedie Loch

Slovenský sánkár Jozef Ninis počas tretej jazdy súťaže sánkárov na XXIII. ZOH v Pjongčangu 11. februára 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Správu aktualizujeme.

Pjongčang 11. februára (TASR) - Slovenský reprezentant v sánkovaní Jozef Ninis je po tretej jazde individuálnej súťaže na ZOH v Pjongčangu na 25. mieste. Vďaka 20. najrýchlejšiemu času sa posunul o tri priečky nahor. Jeho krajan Jakub Šimoňák skončil pri olympijskom debute na priečke. Pred záverečnou jazdou, do ktorej sa kvalifikovalo 30 najlepších, bol na čele dvojnásobný obhajca zlata Nemec Felix Loch.

Ninis napriek posunu vo výsledkovej listine s najväčšou pravdepodobnosťou nezlepší svoje doterajšie olympijské maximum, ktorým je 20. miesto zo ZOH 2014 v Soči. Po prvej jazde bol na sľubnej siedmej pozícii, v druhej však urobil obrovskú chybu a nabral vyše dvojsekundovú stratu. Pred vyvrcholením súťaže strácal šiesty pretekár z januárových ME v lotyšskej Sigulde na 20. priečku vyše sekundu.

Loch bol v ľadovom koryte v Pjongčangu na najlepšej ceste zavŕšiť zlatý olympijský hetrik. Premožiteľa nenašiel ani pred štyrmi rokmi v Soči ani na ZOH 2010 vo Vancouveri. Loch by tak zopakoval husársky kúsok legendárneho krajana Georga Hackla, ktorý triumfoval na ZOH 1992 v Albertville, ZOH 1994 v Lillehammeri a ZOH 1998 v Nagane.